Øjenvidner: Som en kæmpe ildkugle

Inden det styrtede ned, fløj F-18 militær-flyet besynderligt lavt, fortæller flere øjenvidner

Vidner så forskrækkede til, da flyet styrtede ned og brød i brand. (Foto: AP)
Vidner så forskrækkede til, da flyet styrtede ned og brød i brand. (Foto: AP)

Amerikanske George Pilkington, der for ganske for timer siden blev vidne til et voldsomt flystyrt i delstaten Virginia, undrede sig såre, da det det nedstyrtede fly F18-militærfly ganske få minutter forinden passerede få meter over hovedet på ham.

Men ikke nok med det, mens flyet passerede flød det ud af det med benzin.

- Det fløj lige henover toppen på min lastbil, mens benzinen blev hældt ud. Det er et mirakel, at flyet ikke forvoldte større skade på bygningerne, end tilfældet var, fortæller øjenvidnet George Pilkington til CNN og fortsætter:

Læs også: TV: Amerikansk militær-fly rammer boligblok

- Det var som en kæmpe ildkugle. Der var murbrokker og flydele over det hele, da kollissionen skete. Og der er skader på alle bygningerne rundt om flyet.

Et andet øjenvidme, Jon Swain, undrede sig også, da han fik øje på det vildfarne militærfly.

- Der kom flammer ud af motoren i bagenden, hvilket, jeg først troede, var en afterburner. Men flyet kom bare lavere og lavere ned, siger han til den amerikanske tv-station MSNBC og fortsætter:

- Så så jeg en pilot skyde sig ud af flyet. Jeg hørte senere, der var to, men jeg så kun en. Og så fem sekunder senere var jeg i den bygning, hvor det ramte og brød i flammer.

Indtil videre melder de amerikanske myndigheder ikke om nogle dræbte ved kollisionen. Årsagen til flystyrtet er stadigvæk ukendt.