Josef Fritzl får erstatning for schnitzl

Incestmonstret fra Østrig får 37.500 kr. i erstatning fra en restaurant, der havde hans navn på menukortet

Sexmonstret fra Østrig, Josef Fritzl, har vundet en mærkelig sag om mad. (Foto: All Over)
Sexmonstret fra Østrig, Josef Fritzl, har vundet en mærkelig sag om mad. (Foto: All Over)

En østrigsk domstol har afgjort, at en lokal restaurant i byen St. Pölten skal betale incestmonstret Josef Fritzl 37.000 kroner i erstatning, fordi restaurationsejeren har solgt en ret ved navn 'Fritzl Schnitzl' under retsagen mod Josef Fritzl i 2009. Det fandt Fritzl krænkende og så det som et brud på ophavsretten.

Læs også:

Josef Fritzl har ikke haft kontakt til sin familie siden anholdelsen i 2008. Alligevel tror han ikke, at de har afskrevet ham. (Foto: AP) Krimi Fritzl: Der var kærlighed mellem Elisabeth og mig

Læs også:

Ingen vil købe Fritzls rædselshus med indbygget fangekælder. Krimi Ingen vil købe Fritzls rædselshus

Josef Fritzls retsag blev ført i St. Pölten, hvor han blandt andet blev dømt for mord, voldtægt, slaveri, misbrug og incest. I 24 år holdt han sin datter Elisabeth fanget i et hjemmelavet fængsel i kælderen under familiens hjem i Amstetten. Han fik syv børn med hende, hvoraf den ene døde af komplikationer efter fødslen. En ottende graviditet endte i en abort.

Tabte retsag
Den bizarre sag tog sin begyndelse under netop denne retsag, hvor kok og restaurantejer på dineren Hirschenstub, Josef Otzelberger, satte en 'Fritzl Schnitzl' på menuen.

Han blev derefter opsøgt af embedsmænd, der fortalte ham, at han kunne blive dømt for at overtræde ophavsretten. De fortalte desuden den overraskede restaurantejer, at hvis han ikke fjernede retten fra menuen, ville han risikere at få skriftlig advarsel fra Josef Fritzl for at bruge hans navn uden samtykke og ødelægge hans ry.

Læs mere:

Josef Fritzl siger, han vil gøre alt for at afbøde de lidelser, som han har påført sin datter. Det vil han blandt andet gøre ved at skrive en bog til hende. (Arkivfoto: AP) Krimi Fritzl vil være forfatter

Læs mere:

Josef Fritzl er gået helt ned i fængslet. (Foto: AP) Krimi Josef Fritzl brudt helt sammen i fængslet

Otzelberger trodsede forbuddet, da han mente, det måtte være en joke. Men sagen endte i retten som Otzelberger, nu tre år efter, har tabt. Han blev dømt til at skulle betale 37.500 kroner i erstatning til advokat Walter Anzboeck, der styrer Fritzls aktiver. Pengene vil gå til Josef Fritzls kreditorer.