Anholdt Bahrain-datter går i sultestrejke

Datteren til den fængslede dansk-bahrainer er anholdt og vil sultestrejke i sympati med sin far

Mens dansk-bahraineren Abdulhadi al-Khawaja er i livsfare på grund af sultestrejke i et fængselshospital, venter datter Zainab på at blive afhørt af den offentlige anklager lørdag formiddag.

Det oplyser en af al-Khawajas advokater, Faten Haddad.

Datteren til den sultestrejkende blev anholdt sent torsdag aften, da hun ifølge advokaten demonstrerede foran Indenrigsministeriet, hvor hun råbte sin fars navn.

Som sin far er hun dansk statsborger og menneskeretsaktivist. Hun har bebudet at følge ham i sultestrejke.

- Hun blev anholdt for fornærmelse af en betjent. Det kan være at hun nægtede at følge en ordre om at flytte sig, fortæller Faten Haddad i telefon fra Bahrain.

Sidste gang datten blev anholdt, blev hun tilbageholdt i en uge, fortæller advokaten.

Hendes far, Abdulhadi al-Khawaja, har sultestrejket i 57 dage. Hans læge mener, at han kan risikerer at dø inden for en uge, hvis han nægter at spise.

Dermed risikerer al-Khawaji at dø, inden der falder en afgørelse fra en højere appeldomstol den 23. april. Domstolen skal afgøre, om hans sag skal tilbage til appeldomstolen.

Den sultestrejkende aktivist har afvist at modtage næring via drop og indtager i øjeblikket ikke andet end vand. Han har tabt 15 kg og vejer kun 51 kg. Han har svært ved at bevæge sig, og hans blodcirkulation er ifølge lægen meget dårlig.

Udenrigsministeren i Bahrain talte i går om, at man ventede en religiøs udtalelse vedrørende selvmord gennem sultestrejke, fortæller advokat Haddad.

- Jeg tror, at de forbereder offentligheden på hans død gennem selvmord, som er religiøst forbudt, siger hun.

Al-Khawaja er shiamuslim og blev sidste år sammen med andre aktivister idømt livsvarigt fængsel for påståede planer om at omstyrte kongedømmet i det sunnimuslimsk-styrede Bahrain.