Fasan kan være skyld i trafikulykke

Teenagerekørte galt og blev kvæstet i voldsom ulykke nær Esberg

Her ligger den døde fasan, der måske er skyld i den voldsomme ulykke torsdag morgen ved Bramming, hvor fire vestjyske teenagerdrenge blev kvæstet. (Foto: Christer Holte)
Her ligger den døde fasan, der måske er skyld i den voldsomme ulykke torsdag morgen ved Bramming, hvor fire vestjyske teenagerdrenge blev kvæstet. (Foto: Christer Holte)

Det var formentlig en kombination af en fasan på vejen og en uerfaren bilist, der natten til skærtorsdag sendte fire unge vestjyske drenge på 17 og 18 på sygehuset efter en voldsom bilulykke ved Bramming nær Esbjerg.

En 17-årig passager blev overført til Universitetshospitalet i Odense med kraniebrud. Hans tilstand meldtes i går stabil. De tre øvrige blev indlagt i Esbjerg og er uden for livsfare.

Læs mere:

Krimi Voldsom ulykke i Esbjerg i nat: Fire unge hårdt kvæstet

Ulykken skete ved 2.30-tiden ud for Gørdingvej 13, hvor den unge chauffør mistede herredømmet over sin sorte Peugeot 206 på et snorlige vejstykke. Skridspor på stedet vidner om, at chaufføren må have foretaget en pludselig undvigemanøvre, da rabatten i begge vejsider er intakt.

Læs mere:

Krimi Ulykken i Bramming: På vej hjem fra halbal

Læs mere:

Krimi Festen sluttede kl. 2 - en halv time efter ramte de et træ

Sporene røber, at bilen er rutsjet sidelæns ind i et levende hegn, hvilket formentlig har reddet de fire unges liv. Ellers var bilen rullet rundt på en mark.

Ingen alkohol
Politiet afviser, at der er alkohol indblandet. Der er heller ingen sikre bud på en ulykkesårsag fra den tilkaldte bilinspektør, der besigtigede bilen på ulykkesstedet tidligt torsdag morgen.

Men en død fasan, som Ekstra Bladets reportere i går fandt i græsset to-tre meter fra ulykkesstedet, kan måske være forklaringen. Fasanen var dækket af vejstøv og havde ikke ligget længe.

Vagtchef hos Syd- og Sønderjyllands Politi, Tommy Bech, fik i går en patrulje til at tjekke Ekstra Bladets oplysninger.

– Jeg kan jo ikke sige, om fasanen er årsag til ulykken. Men når der ikke er dækspor i rabatten, og når vi ikke arbejder med alkohol eller andre indlysende årsager, så kunne det sagtens handle om en nybagt og urutineret bilists forsøg på at undvige et dyr på vejen, siger vagtchefen.

Ifølge Ekstra Bladets oplysninger havde de fire unge været til halbal i nabobyen Gørding forud for ulykken.

Skridspor på asfalten afslører kun, at chaufføren har foretaget en meget brat undvigemanøvre.

.

1 af 2 Skridspor på asfalten afslører kun, at chaufføren har foretaget en meget brat undvigemanøvre. (Foto: Christer Holte)
2 af 2 Her ligger den døde fasan, der måske er skyld i den voldsomme ulykke torsdag morgen ved Bramming, hvor fire vestjyske teenagerdrenge blev kvæstet. (Foto: Christer Holte)