Charles Manson som (u)hyggelig bedstefar

Den 77-årige kultleder har chancen for at blive prøveløsladt fra fængslet, hvor han afsoner livstid for ni drab

Charles Manson har tilbragt over 40 år i fængslet. (Foto: AP)
Charles Manson har tilbragt over 40 år i fængslet. (Foto: AP)

Den legendariske seriemorder Charles Manson, der ifølge et nyt foto nu mest ligner en gammel og træt bedstefar, vil senere på måneden forsøge at overbevise et prøveløsladelsesnævn i Californien om, at han ikke længere er farlig.

Manson har 11 gange før forsøgt at blive prøveløsladt uden held, men måske vil hans 77 år og lange grå skæg have en formildende indflydelse på nævnet. Manson afsoner fængsel på livstid for drab på skuespilleren Sharon Tate og otte andre personer i 1960’erne.

Sharon Tate, kone af instruktøren Roman Polanski, var højgravid, da hun blev dræbt i parrets hjem i Benedict Canyon i Los Angeles-området i 1969. Mansons tilhængere skar fosteret ud af maven på Tate og skrev ordet 'Pig' med blod på døren.

Anklagermyndigheden mente, at Charles Manson med det chokerende blodbad forsøgte at anspore til racekrig mellem hvide og sorte.

Politisk fange
Charles Manson fik senest afslag på prøveløsladelse i 2007, da han nægtede at deltage i høringen og kaldte sig selv for 'politisk fange'. Han ville heller ikke lade sig teste af fængslets psykologer.

– Han nægtede at samarbejde, så konklusionen blev, at han stadig er til fare for offentligheden, sagde anklager Patrick Sequeira dengang til avisen Los Angeles Times.

– Han er dømt for ni forfærdelige mord. Han har på intet tidspunkt sagt, at han har fortrudt sine handlinger, tilføjede anklageren.

Manson blev dømt til døden ved retssagen i 1972, men USA’s Højesteret omstødte fem år senere dødsdommen til fængsel på livstid med mulighed for prøveløsladelse.

1 af 2 En gammel og grå Charles Manson - selv hagekors-tatoveringen i panden er ved at falme - håber, at han snart kan blive prøveløsladt fra fængslet.. (Foto: AP)
2 af 2 Charles Manson har tilbragt over 40 år i fængslet. (Foto: AP)