15 fodboldtilhængere anholdt efter højrisikokamp

De fleste er anholdt for gadeuorden som flaskekast og kanonslag - en enkelt for vold mod betjent

Foto: Kenneth Meyer
Foto: Kenneth Meyer

På det allermest spændende tidspunkt i kampen mellem FCK og Brøndby, ved stillingen 1-1 omkring pausen, valgte en flok balladestemte fodboldtilhængere at gå på gaden i Gothersgade, hvor de omkring 1000 Brøndbytilhængere var samlet.

Det resulterede i de fleste af de 15 anholdelser, der blev foretaget i løbet af torsdag til den højrisikable nyklassisker.

- De er hovedsageligt anholdt for flaskekast og kanonslag, og så er der en enkelt 119-sag - vold mod tjenestemand, fortæller politiets talsmand Lars Krabbe.

Krimi Galleri: Sammenstød mellem politi og fodboldfans

Særligt ud på eftermiddagen begyndte gemytterne at koge lidt over. Indtil da havde politiet langt hen ad vejen kørt dialog-konceptet med betjente i gule veste i stedet for et kampklædt korps. Men lige omkring pausen måtte betjentene iklæde sig hjelme og gå lidt hårdere til værks.

Flere af de råbende tilhængere viste blandt andet deres utilfredshed med restriktionerne op til dagens kamp ved at bære t-shirts med påskriften 'frihed for fans'.

- Nogle går på gaden, og der bliver kastet kanonslag. Og så håndterer vi den opgave, og den gruppe, der er kommet på gaden, bliver eskorteret op til Nørreport. Jeg synes faktisk, at det har været en fornuftig dag, siger Lars Krabbe.

Nu er der ro i gaden og intet, der tyder på, at der er mere ballade i støbeskeen.