Skoleleder: Jeg var mål for massemorder

Lederen af sygeplejeuddannelsen ved Oikos universitet i Californien mener, at hun var mål for massemorderen.

Det var Ellen Cervellon som 43-årige One Goh ville dræbe. Hun var ikke på arbejde, da koreaneren gik amok på det private universitet. (Privatfoto)
Det var Ellen Cervellon som 43-årige One Goh ville dræbe. Hun var ikke på arbejde, da koreaneren gik amok på det private universitet. (Privatfoto)

En skolelederen ved universitet i Californien, hvor en tidligere elev skød og dræbte syv, mener, at hun var målet for gerningsmanden på grund af en strid om penge.

- Jeg har talt med flere studerende og medarbejdere, der var på gerningsstedet. Jeg tror, han var ude efter mig. Det vejer tungt på mine skuldre, og jeg ved ikke hvad jeg skal gøre ved det, siger Ellen Cervellon, der er leder af sygeplejeuddannelsen.

- Hver eneste af de studerende, der blev dræbt, ville være blevet fremragende sygeplejersker. De er i mit hjerte og vil altid være det, siger hun til AP ifølge netavisen OnlineAthens.

Læs mere:

Kvindehader: One Goh, 43, gik målrettet efter kvinder, da han gennemførte massakre på universitet i Californien. (Foto: AP) Krimi Skoleskyderen gik målrettet efter kvinder

Læs mere:

Politiet måtte køre syv lig væk fra Oikos Universitetet efter, at en mand gik amok på grund af mobning. (Foto: AP) Krimi Hævn for mobning: Syv døde og tre sårede

Risikerer dødsstraf
Den mistænkte - 43-årige One Goh - er blevet sigtet for syv mord og tre mordforsøg og risikerer dødsstraf.

Goh erkender ifølge politiet, at han gik ind på skolen med et håndvåben og fire magasiner med ammunition.

- Han indrømmer at have truet en kvinde og tvunget hende fra et kontor og ind i et klasseværelse. Han indrømmer at have skudt og dræbt flere i klasseværelset, inden han tog et af ofrenes bilnøgler og flygtede fra stedet i ofrets bil, oplyser politiet.

Goh blev anholdt omkring en time efter skyderiet ved et supermarked nogle få kilometer fra gerningsstedet.

Læs mere:

23-årige Grace Eunhae Kim er sandsynligvis en af de syv ofre fra gårsdagens skoleskyderi. (Fotos: POLFOTO og Facebook) Krimi 23-årige Grace blev skoleskyderens offer

Læs mere:

En mand har dræbt syv personer på et universitet i Oakland nær San Francisco i Californien. Gerningsmanden menes at være en tidligere studerende. (Foto: AP) Krimi Dræbte syv: - Jeg har lige skudt nogle mennesker

Ville have penge
Ellen Cervellon fortæller, at Goh var droppet ud af uddannelsen, men var vendt tilbage til universitetet for at få de penge, han havde betalt for uddannelsen, tilbage.

Og Goh blev vred, da han fik at vide, at han ikke kunne få alle sine penge tilbage, fordi han havde været indskrevet i over halvdelen af skoleforløbet.

Politiet oplyser, at Goh ledte efter en kvindelig leder, da han ankom til skolen mandag. Da han fik at vide, at hun ikke var til stede, begyndte han at skyde i klasseværelset, hvor han dræbte seks studerende, en receptionist og sårede tre andre.

Politiet har tidligere oplyst, at Goh var blevet bortvist fra skolen, men det afviser skolelederen.

- Han har aldrig været bortvist. Han valgte selv at forlade skolen, siger Ellen Cervellon.

1 af 2 43-årige One Goh ville tilsyneladende have pengene tilbage fra et kursus, han gik på. Da han ikke kunne det gik han amok og skød syv mennesker. (Foto: AP)
2 af 2 Det var Ellen Cervellon som 43-årige One Goh ville dræbe. Hun var ikke på arbejde, da koreaneren gik amok på det private universitet. (Privatfoto)