Fem betjente dømt for Katrina-drab

Amerikanske politifolk forsøgte at få nedskydning af seks mænd til at fremstå som berettiget. De straffes med op til 65 års fængsel

Robert Faulcon, Robert Gisevius, Kenneth Bowen og Anthony Villavaso modtog langvarige straffe i den spegede sag om drab og magtmisbrug. (Foto: AP)
Robert Faulcon, Robert Gisevius, Kenneth Bowen og Anthony Villavaso modtog langvarige straffe i den spegede sag om drab og magtmisbrug. (Foto: AP)

Fem tidligere betjente i New Orleans, USA, blev onsdag idømt fængselsstraffe på mellem seks og 65 år for deres medvirken til drab på to ubevæbnede mænd efter orkanen Katrina i 2005.

Kenneth Bowen, Robert Gisevius, Anthony Villavaso og Robert Faulcon blev dømt for magtmisbrug og bevisforfalskning, mens politichefen Arthur Kaufman blev dømt for at dække over forbrydelsen.

Faulcon modtog den strengeste straf på 65 års fængsel. Bowen og Gisevius fik hver 40 år, mens Villavaso blev straffet med 38 års fængsel. Kaufman slap med seks år bag tremmer.

En domstol kendte sidste år eks-betjentene skyldige i en række overtrædelser i forbindelse med skyderiet på Danziger-broen, der fandt sted en uge efter, at orkanen Katrina havde hærget området og gjort tusindvis af mennesker hjemløse.

Politifolkene skød dengang seks personer, hvor af to blev dræbt. For at få nedskydningen til at fremstå som berettiget plantede betjentene en pistol på et offer og fremstillede falske politirapporter.

Sagen blev hjørnestenen i det amerikanske justitsministeriums forsøg på at dæmme op for magtmisbrug og korruption hos politiet i New Orleans.