Skoleskyderen gik målrettet efter kvinder

43-årige One Goh risikerer dødsstraf for massakren på et kristent universitet i Californien

Kvindehader: One Goh, 43, gik målrettet efter kvinder, da han gennemførte massakre på universitet i Californien. (Foto: AP)
Kvindehader: One Goh, 43, gik målrettet efter kvinder, da han gennemførte massakre på universitet i Californien. (Foto: AP)

One Goh, som mandag skød og dræbte syv personer - heraf seks kvinder - på et kristent universitet i Oakland, Californien, havde det ikke nemt med det modsatte køn. Det fortæller en lærer på skolen, der beskriver den 43-årige koreansk-amerikaner som paranoid og mentalt ustabil.

– Han havde det bare svært med kvinder. Han kunne ikke acceptere dem, fortæller Romie Delariman til avisen San Francisco Chronicle.

Romie Delariman tilføjer, at One Goh ofte talte om vold og skydevåben, mens han var elev på den kvindedominerede sygeplejerskeskole på Oikos Universitet.

– Han kunne bare ikke finde ud af det med andre mennesker. Hvis jeg spurgte: ’Hvordan har du det?’ ville han svare ’Hvorfor det?’ eller ’Ser det ikke ud som om, jeg har det fint?’

Læs: Grace blev henrettet på skolen

Læs: Her er de værste skolemassakrer

One Goh flyttede til Oakland nær San Francisco for at få en frisk start, men hans fjendtlige adfærd betød, at han blev smidt ud af skolen for et par måneder siden.

Det var derfor en hævngerrig One Goh, der vendte tilbage til universitetet med en ladet pistol. Da han ikke kunne finde den kvindelige skoleleder, der ifølge planen skulle dræbes, gik han ind i et klasseværelse og gennede eleverne op på rad og række.

– Jeg vil dræbe jer alle, sagde han, inden han begyndte at skyde eleverne én efter én.

One Goh tog efterfølgende flugten og skød en 38-årig mand, da hans stjal hans Honda Accord. Den dræbte bilist var Gohs eneste mandlige offer. Skoleskyderen overgav sig kort efter til politiet.

Koldblodig henrettelse
Oaklands politichef, Howard Jordan, har betegnet skudepisoden som en 'koldblodig henrettelse'. Han siger, at One Goh ikke har vist tegn på anger, mens han har været i politiets varetægt.

Skoleskyderiet er det værste i USA, siden en studerende ved Virginia Tech dræbte 32 personer i 2007. One Goh risikerer at blive dømt til døden for blodbadet i Californien.