Familiekat dræbt med luftgevær

Katten blev ramt med hagl i panden og maven

Først blev hunden Balder skudt. Så blev familiekatten Swiffer skudt i øjet, så den måtte aflives. Og nu har endnu en familie mistet deres kæledyr, efter en ukendt gerningsmand dræbte den med et luftgevær. Den kridhvide familiekat Snebold blev skudt i panden og i maven, men inden den to et halvt år gamle kat sank død om, slæbte den sig hjem på terrassen.

Ejeren, Jane Palsgård er lettet over, at det var hende, og ikke hendes to døtre på syv og ti år, der fandt katten.

Læs også:

Berømt i døden. Den gamle familiehund Balder blev skudt af naboen. Det udløste et ramaskrig blandt dyreelskere i det ganske land. (Privatfoto) Krimi Han skød Balder: Jeg frygter for mit liv

Læs også:

Hvis man har advaret ejeren af en løsgående hund, kan det i nogle tilfælde være lovligt at dræbe den ifølge mark og vejfredsloven. (Screendump fra retsinformation.) nationen Se paragraffen der giver hundedræbere ret

- Den så ud som om, den sov. Man kunne godt se, hvor den var blevet skudt, men det var ikke noget, man ikke kunne dække, siger Jane Palsgård til nordjyske.dk.

Skud-episoden er meldt til politiet, og Jane Palsgård vil kæmpe for at få ændret lovgivningen omkring luftgevær.

Kunen du finde på at skyde en kat? (arkivfoto: Jesper Stormly Hansen) nationen Skød kat i øjet med haglgevær

- Der må lyd på lovgivningen omkring luftbøsser. Det er mærkeligt, at et luftgevær ikke anses som et våben, når det kan dræbe en kat på så pinefuld en måde. For der er ingen tvivl om, at den har lidt. Det er virkelig ondt, siger hun til nordjyske.dk.