To fly-ofre identificeret

Ofre efter Hercules-ulykke identificeret ved hjælp af DNA

Knap tre uger efter den tragiske ulykke, hvor et Hercules-fly blev smadret mod det svenske fjeld Kebnekaise, er to af de fem omkomne norske officerer blevet identificeret. Det fortalte det svenske forsvar på en pressekonference i dag.

- Jeg har i dag fået bekræftet af den militære indsatsleder for eftersøgningen i Kebnekaise, at to af de omkomne er identificeret. De pårørende er underrettet, siger stabschef i det norske forsvar, Anders Persson, til VG NETT.

Politi og redning har erklæret et område i en radius på ti kilometer omkring ulykkesstedet for katastrofeområde. (Foto: AP) Krimi Lig af nordmænd kan ligge måneder i sneen

Han ønsker dog ikke at sige, hvem af de omkomne, det er, der er identificeret.

90 pct. mangler
De fem ombord på flyet var Ståle Garberg, Truls Audun Ørpen, Bjørn Yngvar Haug, Siw Robertsen og Steinar Utne. De var på vej fra Evenes i Norge til Kiruna i Sverige for at hente materiel og mandskab til en militærøvelse, da flyet af endnu ukendte årsager ramte ind vestvæggen på Kebnekaise.

Flystyrtet udløste et sneskred, så både lig og vragdele blev begravet under omkring fem-seks meter sne. Og det har tidligere været på tale, at man måtte stoppe eftersøgningsarbejdet i flere måneder, indtil sneen smeltede.

Men nu er det altså lykkedes at lokalisere og identificere i hvert fald to.

Derudover er der fundet omkring ti procent af vragdelene fra det 40 tons tunge fly, der blev fundet to dage efter styrtet.

- Der bliver fundet nye vragdele hele tiden. Det er et meget stort fly, og vragdelen ligger spredt over et meget stort område. Desværre er vragdelene meget små, så arbejdet tager tid, siger stabschef Anders Persson til NRK.

Vraget blev fundet tæt på toppen af Kebnekaise. (Foto: Forsvaret/Norge) Krimi Har fundet kropsdele ved flyvrag

1 af 2 Vraget blev fundet tæt på toppen af Kebnekaise. (Foto: Forsvaret/Norge)
2 af 2