Østrigsk politi: Han risikerer fængsel

I værste fald risikerer danske Thomas Sørensen at ryge i fængsel for at borføre sin søn. Men lige nu er sønnens sikkerhed det vigtigste, siger Østrigsk politi

Marian Wilharter sammen med sønnen Oliver (tv). Hun fortæller, at Thomas Sørensen (th) sammen med en anden mand kidnappede Oliver og kørte ham væk i en sort Volvo. Derfor er han nu international efterlyst. (Fotos: Privatfoto og Europics.at)
Marian Wilharter sammen med sønnen Oliver (tv). Hun fortæller, at Thomas Sørensen (th) sammen med en anden mand kidnappede Oliver og kørte ham væk i en sort Volvo. Derfor er han nu international efterlyst. (Fotos: Privatfoto og Europics.at)
Følg Krimi

- I værste fald risikerer han fængsel, siger den østrigske chefanklager Thomas Muehlbacher til ekstrabladet.dk.

Det er den danske Thomas Sørensen, der risikerer at komme i fængsel, fordi han igår bortførte sin femårige søn på vej til børnehave i den østrigske by, Graz.

I Danmark har han fuld forældremyndighed over femårige Oliver, men i Østrig har drengens mor, Marion Weilharter, fået rettens ord for, at Oliver skal blive i landet.

Læs også:

Politi om Oliver-sagen: Vi foretager os intet

Chefanklageren for landets næststørste by, Graz, understreger dog, at det er for tidligt at sige, hvilke strafferetlige følger sagen får for Thomas Sørensen, der er internationalt efterlyst.

Drengens sikkerhed er vigtigst
- Det der lige nu er det vigtigste er at finde ud af, hvor drengen er, og om han har det godt. Derefter kan vi justere vores position. Det er ikke vigtigt for os at arrestere Thomas Sørensen, så snart vi ved, at drengen er ok, siger Thomas Muehlbacher.

Hvis Thomas Sørensen bliver stoppet i Østrig, vil han blive arresteret og afhørt, men det betyder ikke, at han nødvendigvis skal fængsles.

Læs også:

Talsmand: Bortførelse kunne være hindret

- Vi leder kun efter ham for at for at finde ud af, hvor barnet er.

Ifølge chefanklageren vil den internationale efterlysning sandsynligvis blive droppet, hvis Thomas Sørensen melder sig til dansk politi, afgiver forklaring og viser, at Oliver har det godt.

'Meget kompliceret'
Derefter skal den juridiske affære udredes. Og det bliver besværligt, fordi de danske og østrigske domstole er komplet uenige om, hvem der har forældremyndighed over drengen.

- Det er meget kompliceret juridisk spørgsmål, siger Thomas Muehlbacher, der fortæller, at det er op til de civile domstole, om Oliver kan blive i Danmark eller skal bo i Østrig.

Læs også:

Børnepsykolog: Dybt traumatisk for Oliver

Selve bortførelsen er dog stadig en sag for det østrigske straffesystem, og det er der, Thomas Sørensen i værste fald risikerer fængsel. Men det afhænger af drengens tilstand og Thomas Sørensens forklaring.

- Vi er først nødt til at vide, om barnet er okay, og hvorfor han har taget barnet. Straffen afhænger af, hvordan han forklarer, hvad han har gjort, siger Thomas Muehlbacher.

Ifølge dansk politi har de ikke selv tænkt sig at foretage sig noget i sagen.

Læs også:

Forsvundne Olivers mor: - Jeg skreg og skreg

VED DU NOGET?
Så tip os på sms 1224 (alm. takst) eller 1224@eb.dk

Mere fra Ekstra Bladet+

Hun undskyldte kun oprigtigt, da hun hostede

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind