Politi om Oliver-sagen: Vi foretager os intet

Nordsjællands Politi har foreløbigt ikke tænkt sig at skride til anholdelse af kidnapnings-anklagede Thomas Sørensen

Ifølge Nordsjællands Politi risikerer Thomas Sørensen ikke at blive anholdt foreløbigt. (Privatfoto)
Ifølge Nordsjællands Politi risikerer Thomas Sørensen ikke at blive anholdt foreløbigt. (Privatfoto)
Følg Krimi

Trods en international arrestordre udstedt af østrigsk politi har politiet foreløbigt ikke tænkt sig at skride til anholdelse af 40-årige Thomas Sørensen, hvis han dukker op i sin hjemkommune.

Det oplyser politiet i Nordsjælland, hvor Thomas Sørensen ifølge CPR-registret havde sin sidste adresse.

Læs også: Forsvundne Olivers mor: - Jeg skreg og skreg

- Vi har endnu ikke modtaget nogen arrestordre på den pågældende person, og derfor kommer vi ikke til at sætte noget i værk, oplyser vicepolitiinspektør Morten Pedersen fra Nordsjællands Politi til ekstrabladet.dk.

Den danske far bliver ellers lige nu eftersøgt af østrigsk politi for at kidnappe sin fem-årige søn fra sin østrigske eks-kone Marion Weilharter. Ifølge faren selv har han gjort det, fordi de danske myndigheder har tilkendt ham forældremyndigheden.

Læs:

Dansk far jages for at kidnappe søn

- I det øjeblik, vi eventuelt modtager en sådan arrestordre, vil det blive sendt til vores juridiske afdeling til vurdering. Og hvad der kommer til ske efter det, kan jeg ikke kommentere på, fortæller Morten Pedersen videre.

Hos Rigspolitiet bekræfter man, at man har modtaget den østrigske arrestordre, men indtil videre er det småt med lysten til delagtiggøre offentligheden i, hvad der skal ske.

- Ja, den er landet hos os, men vi kan ikke sige noget om, hvad der kommer til at ske. Det kommer i første omgang til at være vores jurister, der skal kigge på det, fortæller kommunikationsrådgiveren Carsten Andersen fra Rigspolitiet.

Ifølge østrigsk politi tog 40-årige Thomas Sørensen tirsdag morgen Oliver med magt fra sin mor, da hun ville aflevere den femårige i en børnehave i byen Graz.

Mere fra Ekstra Bladet+

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Lad os hermed rose de radikale