Lastbil fik vild flyvetur af tornado

En lastbilsanhænger blev suget 30 meter op i luften, da tornado hærgede Dallas, Texas

En lastbilsanhænger får en lufttur, da en tornado ramte Dallas, Texas. En lastbilchauffør filmede skaderne. (Foto: Screendump)
En lastbilsanhænger får en lufttur, da en tornado ramte Dallas, Texas. En lastbilchauffør filmede skaderne. (Foto: Screendump)

To tornadoer hærgede tirsdag Dallas-området i Texas og demonstrerede, at ikke engang en lastbil med anhænger kan stille noget op mod de voldsomme naturkræfter.

Adskillige lastbiller og anhængere blev smidt rundt, som var det legetøjsbiler, da en kraftig skypumpe slog ned i en lastbilcentral i Dallas, rapporterer tv-stationen MSNBC.

– En anhænger blev revet i småstykker og slynget mellem 15 og 30 meter op i luften, siger lastbilchauffør Michael Glennon, der fangede det utrolige syn på video.

Der er ingen meldinger om tilskadekomne, men alle fly fik forbud mod at lette i Dallas-Fort Worth-lufthavnen.

Læs: Tornado-helt reddede børnene - mistede benene

Amber Elliott, en meterolog fra den nationale vejrtjeneste, kalder situationen i millionbyen for 'ekstremt farlig'.

– Der er meldinger om skypumper i hele området, advarer hun.

På storhotellet Omni Mandalay Las Colinas lød tornado-alarmen tirsdag formiddag lokal tid, og personalet tog alle nødvendige forholdsregler.

– Hotellet er ikke blevet evakueret, men vi har fået alle gæster i sikkerhed i kælderen, fortæller en ansat på hotellet.

Læs: Ekstrabladet.dk besøger tornado-smadret by

USA har de seneste år været vidne til kraftige tornadoer i midtvesten og i sydstaterne. Senest hærgede vejrfænomenet Henryville i Indiana, hvor seks personer omkom.

Sidste år omkom omkring 200 mennesker i byen Joplin, Missouri, da en kæmpetornado pløjede igennem byen. Cirka 500 mennesker døde i 2011 som følge af tornadoer.

1 af 2 Skaderne var massive efter tornadoen slog ned. (Foto: AP)
2 af 2 En lastbilsanhænger får en lufttur, da en tornado ramte Dallas, Texas. En lastbilchauffør filmede skaderne. (Foto: Screendump)