80-årig kvinde landede fly, da manden døde

Helen Collins bevarede roen og fik flyet sikkert ned på jorden. Hendes mand døde af hjerteanfald

Ægteparret var på vej hjem fra en ferie i Florida, da Helen Collins mand, den 81-årige John Collins, blev ramt af et hjerteanfald. (Foto: AP)
Ægteparret var på vej hjem fra en ferie i Florida, da Helen Collins mand, den 81-årige John Collins, blev ramt af et hjerteanfald. (Foto: AP)

En 80-årig kvinde uden piloterfaring overtog styrepinden i et lille tomotorers Cessna-fly, da hendes mand pludselig kollapsede og døde under en flyvetur i USA.

Helen Collins, der først forsøgte at genoplive ægtemanden, bevarede roen og fik landet flyet i lufthavnen Cherryland nær Sturgeon Bay i Wisconsin, oplyser tv-stationen CBS News.

Ægteparret var på vej hjem fra en ferie i Florida, da Helen Collins mand, den 81-årige John Collins, blev ramt af et hjerteanfald, der kostede ham livet.

Hun ringede straks til politiet, som sendte et fly i luften for at hjælpe hende. Samtidig hjalp hendes søn, James Collins, som er uddannet pilot, med at få moren sikkert ned på jorden igen.

– Hun var mere rolig end alle os, der stod på jorden. Hun havde det under kontrol, siger sønnen og tilføjer:

– Jeg vidste allerede, at jeg havde mistet min far, og jeg ville ikke samtidig miste min mor. Det kunne have været dem begge på en gang.

Da det lykkedes Helen Collins at lande, var flyet næsten løbet tør for brændstof. Samtidig havde flyet kun én fungerende motor.

Og der var drama lige til det sidste, da flyet fortsatte godt 300 meter på landingsbanen, før det endelig stoppede - med snuden i asfalten.

Helen Collins blev efter landingen kørt på hospitalet med smerter i ryggen og et brækket ribben, men lægerne forventer, at de allerede kan udskrive hende inden for de næste dage.

– Hun er en sej kvinde. Vi er alle stolte af hende. Hun er blevet lidt af en helt i nabolaget, fortæller sønnen.