Her er skoleskyderen: Han henrettede syv

Første foto af den 43-årige skoleskyder: One Goh tvang studerende op på række og skød syv personer på Oakland-skole

One Goh, 43, lægges i håndjern efter massakren. (Screendump)
One Goh, 43, lægges i håndjern efter massakren. (Screendump)

Det lignede en systematisk henrettelse, da 43-årige One Goh tvang studerende på et universitet i Oakland, Californien, til at stille sig op på rad og række – hvor efter han åbnede ild med sit håndvåben.

Det fortæller Oaklands politichef, Howard Jordan, dagen efter blodbadet, der kostede syv personer livet på Okios-universitet.

– Det var planlagte, koldblodige henrettelser i et klasseværelse, siger Howard Jordan til tv-stationen CNN.

Læs: Grace blev dræbt på skolen

Læs: De værste skoleskyderier

Politichefen fortæller, at gerningsmanden, der var tidligere studerende på universitet, forinden havde ledt efter en kvindelig administrator.

– Da han fandt ud af, at hun ikke var i bygningen, skød han en sekretær og fik studerende til at stille sig op ved en væg, hvorefter han skød dem én efter én, siger Howard Jordan.

Overgav sig frivilligt
Det første billede af One Goh er nu dukket op i amerikanske medier. Den 43-årige koreansk-amerikaner blev videofilmet, mens han kort efter massakren blev anholdt af politiet.

One Goh var ved anholdelsen kortklippet og bar briller. Han var ifølge vidner rolig og lavmælt, da han overgav sig til myndighederne.

– Jeg har skudt nogle mennesker, sagde han, da han overgav sig i et supermarked få kilometer fra universitetet.

Se tv: Her bliver skoleskyderen kørt væk

Seks kvinder og en mand blev dræbt ved massakren. De var i alderen 21 til 40 år. De dræbte kom blandt andet fra Nigeria, Nepal og Sydkorea.

Drillet og mobbet
Ifølge amerikanske medier gik One Goh amok, fordi han følte, at han var blevet behandlet respektløst, da han læste på universitet. Han var blandt andet blevet drillet, fordi hans engelskkundskaber ikke var gode.

One Goh mistede sidste år sin mor og bror og blev for nylig sat på gaden, fordi han skyldte cirka 7200 kroner i husleje, skriver San Francisco Chronicle.

Skoleskyderiet er det værste i USA, siden en studerende ved Virginia Tech skød og dræbte 32 personer i en massakre i 2007.