Annonce:
Annonce:

Forsvundne Olivers mor: - Jeg skreg og skreg

- Min søn risikerer at komme på børnehjem, hvis faren når til Danmark med ham, siger østrigsk kvinde

Oliver med sin mor Marion Weilharter, der kalder oplevelsens tirsdag for et mareridt. (Privatfoto)
Oliver med sin mor Marion Weilharter, der kalder oplevelsens tirsdag for et mareridt. (Privatfoto)
Annonce:
Følg Krimi

- Det er den værste dag i mit liv. Jeg skreg og skreg.

Sådan siger femårige Olivers østrigske mor, Marion Weilharter, 40, om dramaet tirsdag morgen, da den lille dreng med magt blev revet væk fra hende foran børnehaven Wiki i byen Graz.

Læs:

Dansk far jages for at kidnappe søn

Gerningsmanden var Olivers danske far, Thomas Sørensen. Han fik hjælp af en anden person, som Marion Weilharter ikke kender, men hun har en formodning om, hvem han er.

Stirrede i chok

- Da jeg parkerede min bil, holdt de ind bagved, uden at jeg bemærkede det. Jeg tog Olivers rygsæk ud og vendte mig om mod drengen. I samme øjeblik stod den fremmede mand foran mig og holdt mig tilbage, mens Olivers far rev drengen væk fra bilen og satte ham ind i deres flugtbil. Jeg råbte højt i håb om, at nogen kom til hjælp, men forgæves, fortæller hun til ekstrabladet.dk.

Annonce:

- Min søn var i chok. Han stirrede på mig uden at kunne bevæge sig, siger den 40-årige mor.

Efter den dramatiske episode har østrigsk politi udstedt en international arrestordre mod Thomas Sørensen, som formodes på vej mod Danmark med Oliver.

Aldrig gift

Forældrestriden mellem Marion Weilharter og Thomas Sørensen har tidligere været omtalt i danske medier, blandt andet i Aftenshowet.

- Jeg er blevet beskyldt for at have bortført min egen søn, fordi jeg tog ham med til Østrig.

- Men vi har aldrig været gift, og vi har aldrig haft fælles forældremyndighed. Thomas har blot haft samvær med sin søn.

På børnehjem
Hun fortæller, at Thomas Sørensen ikke før har forsøgt noget lignende, men hun er sikker på, at aktionen tirsdag var velplanlagt.

Annonce:

- I Danmark har han fået tilkendt forældremyndigheden efter min og Olivers helt lovlige flytning. Efter østrigsk ret har jeg stadig fuld forældremyndighed, som jeg har haft siden fødslen. I dag fortalte en dansk advokat mig, at hvis det lykkedes Thomas at nå til Danmark med Oliver, vil de danske myndigheder hellere anbringe drengen på et børnehjem end udlevere ham til en udenlandsk kvinde, siger den ulykkelige mor til ekstrabladet.dk over telefonen fra Østrig.

Hun fortæller, at den femårige dreng ikke længere taler et ord dansk, og at han nu er revet bort fra sine vante omgivelser, hvor han blandt andet spiller fodbold som lilleput.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
LIGE NU

Mere fra Ekstra Bladet+

Nej tak, Søren Pape - du skal ikke være statsminister
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: