TV: Her gemmer den iskolde skoledræber sig

Øjenvidner beretter en om iskold dræber, der gik amok og dræbte syv og sårede tre på et universitet i USA. Her er de første tv-billeder af ham

Skoledræberen gemmer sig for pressen. (Foto: AP)
Skoledræberen gemmer sig for pressen. (Foto: AP)

Se den iskolde dræber i tv-klippet herover

- - - - - - - - - - -

- Stil jer i kø og jeg vil dræbe jer alle sammen, sagde gerningsmanden, inden han begyndte at skyde løs.

Beboerne i byen Oakland i Californien er i chok efter tragedien, der skete på et kristent universitet i byen.

SE OGSÅ:

23-årige Grace Eunhae Kim er sandsynligvis en af de syv ofre fra gårsdagens skoleskyderi. (Fotos: POLFOTO og Facebook) Krimi 23-årige Grace blev skoleskyderens offer

Politiet har anholdt en 43-årig mand af koreansk afstamning ved et supermarked nogle kilometer fra Oikos University i Oakland, hvor den værste skolemassakre i USA i over fem år fandt sted.

Paul Singh, hvis 19-årige søster Devinda Kaur blev skudt i armen under skyderierne, fortæller til Reuters, at manden, der er tidligere elev på skolen, var vendt tilbage til skolen for første gang i fire måneder.

Tashi Wangchuk fortæller, at hans kone, Denchen Yangzon, på 28 var i det andet klasseværelse, da hun hørte skud.

- Helt instinktivt låste hun døren og slukkede lysene. Så kom manden og bankede på døren, hvorefter han affyrede flere skud, inden han gik derfra igen, fortæller Wangchuk.

SE OGSÅ:

Pistolmanden var ikke populær, fortæller en person, der påstår at kende ham. (Foto: Noah Berger/AP) Krimi Skoleskyder var 'paranoid og racist'

- Politiet siger, at det hun gjorde var heltemodigt, tilføjer han.

Lokale tv-stationer viser billeder af skræmte studerende og ansatte på skolen, der flygtede, mens politi og specialstyrker omringede området.

Angie Johnson siger til avisen San Francisco Chronicle, at hun kom forbi universitetet, da hun så en ung kvinde komme løbende ud, mens hun holdt sig på armen, der blødte. Hun skreg: ´Jeg er blevet skudt, jeg er blevet skudt´.

Johnson siger, at den unge kvinde fortalte hende, at gerningsmanden gik på hendes sygeplejerskekursus, og at han pludselig havde rejst sig og rettede en pistol mod en mand, som han skød i brystet. Derefter skød han vildt omkring sig i rummet.

Se flere klip fra skoleskyderiet på Ekstra Bladet TV