Lig af 18-årig savnet fundet på bunden af sø

34-årig anholdt i forbindelse med drab på 18-årig café-ansat i Alaska

Liget af 18-årige Samantha Koenig blev fundet i Matanuske Lake i Alaska mandag. (Foto: AP)
Liget af 18-årige Samantha Koenig blev fundet i Matanuske Lake i Alaska mandag. (Foto: AP)

Liget af den 18-årige Samantha Koenig, der forsvandt fra sin hjemby Anchorage i Alaska den 1. februar, er blevet fundet på bunden af søen Matanuska Lake nord for Anchorage.

Det var et dykker-hold fra politiet, der mandag fandt liget.

Siden da har det lokale politi og FBI arbejdet konstant ved findestedet.

En overvågningsvideo fra den aften, Koenig forsvandt fra sit job i en kaffebar i Anchorage, viser, at hun blev bortført af en bevæbnet mand.

Politiet mener, at hun blev dræbt få timer efter sin bortførsel, og den formodede gerningsmand, den 34-årige Israel Keyes, er anholdt.

Han blev udleveret fra Texas sidst i marts og har siden da været varetægtsfængslet i en sag om svindel med kreditkort.

- Vi regner med senere at sigte ham for kidnapningen af Samantha Koenig og drabet på hende, siger Mark Mew, der er politichef i Anchorage, til Huffington Post.

Hverken FBI eller politiet har ønsket at fortælle, hvordan de knytter Keyes til Koenigs død. Overvågningsvideoen er ikke blevet offentliggjort, og hverken FBI eller politiet har hidtil ønsket at svare på spørgsmål i sagen fra pressen, men har tilsyneladende materiale. der knytter Keyes til Koenigs forsvinden.

Samantha Koenig var alene på arbejde den aften, hun blev bortført, og hendes forsvinden har i stor stil fået kvinder fra Alaska med lignende aftenjobs til at tage kurser i selvforsvar.