Annonce:
Annonce:

Morderen førte dødsliste i fængslet

Dobbeltmorderen Conevski havde skrevet en udførlig dødsliste fra sin celle, hvor han også prøvede at hyre en lejemorder fra Sverige

Her bliver Naum Conevski ført væk i håndjern, da han blev anholdt efter en ferie i Jugoslavien. (Polfoto)
Her bliver Naum Conevski ført væk i håndjern, da han blev anholdt efter en ferie i Jugoslavien. (Polfoto)
Annonce:
Følg Krimi

Var det gået som den dømte dobbeltmorder, der i maj 1984 iskoldt stod bag likvideringen af en16-årig og en 20-årig dreng på Femøren på Amager, havde ønsket, havde han fået flere liv på samvittigheden. Under en ransagning af Naum Conevskis celle i Herstedvester blev der nemlig fundet en regulær dødsliste med navnene på kriminalinspektør Wolmer Petersen, vicekriminalinspektør Jørgen Bach og kriminalkommissær Arne Astrup.

Annonce:

Men udover de tre kriminalfolk, der stod øverst på Naum Conevskis døsliste, var hadet mod andre, der havde været involveret i sagen, stærkt optændt hos makedoneren. Det var blandt andre retsformanden i Østre Landsret, Hans-Otto Vollmond, og den 16-årige Dennis, der slap levende fra morderen på Femøren, og som vidnede mod ham i nævningetinget i Østre Landsret.

’De skal nakkes’
Listen blev fundet, efter at Conevski havde sagt til en fængselsbetjent, at kriminalfolkene ’skulle nakkes’.

I hans celle blev der også fundet breve, der tydede på, at han forsøgte at hyre jugoslaviske lejemordere i Sverige. Dødstruslerne var så alvorlige, at han blev flyttet til Sikringsanstalten i Nykøbing Sjælland, hvor kun de allerfarligste sindssyge er anbragt.

Annonce:

Læs også: Sindssyg dobbelt-morder på vej hjem

I Herstedvester simulerede Conevski flere gange hjerteanfald, og den ene gang, han blev kørt i ambulance til Hvidovre Hospital, skete det under eskorte af seks betjente med maskinpistoler. Breve i hans celle viste, at ’noget’ skulle ske de dage, han skulle til lægeundersøgelse.

En brandstifter i Nykøbing Falster arrest blev lovet en tur til Naum Conevskis hjemby, hvis han skaffede ’to kameraer 22 og 38 millimeter’. Kodesprog for pistoler, der skulle smugles ind.

En fængselsbetjent blev overfaldet af fanger under et flugtforsøg, hvor Conevski også skulle være flygtet. Derfor blev han altid fulgt af to fængselsbetjente.

’Dræb danskerne’
Allerede under varetægtsfængslingen skrev Conevski et brev til sin søster i Jugoslavien, hvor han opfordrede til drab på danske turister:

’Der skal komme til at løbe meget blod. Fortæl alle, jeg er i fængsel, også til de danskere, I møder på stranden. Alene en kniv eller en kugle i hjertet bliver en stor hævn. Bliv skrap over for disse forbandede danske vilddyr og racister, så de i live ikke kan vende hjem til Danmark. Store som små.’

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
Det er farligt at leve, du kan dø af det
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: