Nu har de den rigtige - Lenas morder fanget

18-årig har tilstået sexdrab på 11-årige Lena og sex-overfald på kvindelig jogger – 17-årig mistænkt løsladt

Politiet i Emden i den tyske delstat Niedersachsen kunne lørdag eftermiddag ånde lettet op. De havde endelig fanget 11-årig Lenas morder – og denne gang havde de den rigtige mand!

Læs også:

Krimi DNA skal fælde Lenas morder

Lena blev voldtaget og derefter dræbt i et parkeringshus i Emden lørdag den 24. marts om aftenen.

Tirsdag den 27. marts anholdt politiet en 17-årig ung mand, som var blevet udpeget af mindst et vidne som interessant for efterforskningen. ’Visse indicier’ pegede på manden som mulig gerningsmand, mente politiets efterforsker, Werner Brandt.

Men en analyse af en dna-test frikendte fredag den 17-årige for mistanken, og han blev løsladt.

Læs også:

Krimi 17-årig anholdt for sex-drab på 11-årig

Tidligt lørdag eftermiddag anholdt politiet i stedet en 18-årig lokal mand, og til politiets store lettelse har han tilstået drabet, rapporterer nwzonline.de.

Han blev anholdt i sin lejlighed.

To vidner havde på et tidligere tidspunkt i sagen oplyst. At de havde set den 18-årige i nærheden af gerningsstedet, og en frivillig afgivet dna-test fra manden matchede gerningsstedet og udpegede ham som Lenas drabsmand.

Efter anholdelsen af den 18-årige har politiet ved en ransagning af hans lejlighed fundet yderligere beviser mod ham, uden at politiet vil komme det nærmere.

Han skal være kendt af politiet for ’mindre sex-forbrydelser’. I skolen var han en enspænder, der blev mobbet af klassekammeraterne.

Gerningsmanden er ifølge Werner Brandt ’dybt nede i kulkælderen’.

Læs også:

Krimi 40 politifolk jager sex-morder

Den 18-årige har i forbindelse med afhøringerne aflagt delvis tilståelse i en sag om et seksuelt motiveret overfald på en kvindelig jogger i Emden i november 2011.