Somaliske islamister truer Kenya med hævn

Terrorgruppen al-Shabaab vil ikke tage skylden for lørdagens angreb i Kenya, men truer med langt værre angreb

Somalias islamistiske terrorgruppe al-Shabaab advarer søndag Kenya mod ikke at sende flere kampvogne og soldater over grænsen. Forsøget på at bekæmpe islamistiske oprørere vil blive både gengældt og hævnet.

- Offentligheden i Kenya skal være opmærksom på, at jo flere kenyanske soldater, der fortsætter med at forfølge uskyldige mennesker i Somalia, jo mindre sikre vil de kenyanske byer være, hedder det i en erklæring fra al-Shabaab.

- Jo mere undertrykt muslimerne i Somalia føler sig, jo mere usikkert vil livet være for kenyanerne. Sådan fungerer gengældelsens uskrevne lov, fortsætter erklæringen fra terrorgruppen.

Udtalelsen kommer dagen efter et granatangreb i den kenyanske kystby Mombasa og en naboby. En person blev dræbt og 18 såret under de to angreb, som den kenyanske regering giver den islamiske gruppe skylden for.

Al-Shabaab har ikke konkret påtaget sig skylden for angrebene, der var rettet mod et religiøst møde og en restaurant, der fortrinsvis har ikke-muslimske gæster i den overvejende muslimske Kystprovins.

- Den forværrede sikkerhed i kenyanske byer er konsekvensen af Kenyas fejlslagne politik, som sætter udenlandske interesser over landets nationale interesser og vestlige landes sikkerhed over dets egne indbyggeres sikkerhed, hedder det videre i erklæringen.

Da Kenyas regering i sidste måned beskyldte al-Shabaab for et angreb i Nairobi, hvor ni mennesker blev dræbt og flere end 60 såret, benægtede gruppen ethvert kendskab til angrebet. Men der blev truet med større angreb, hvis kenyanske styrker blev i Somalia.

Al-Shabaab, som tidligere kontrollerede store dele af det sydlige og centrale Somalia, er under pres fra såvel Den Afrikanske Union i Mogadishu som fra de etiopiske og kenyanske hære, som har jaget de islamistiske oprørere ud fra deres højborge.