Fem fængslet efter demonstration i Aarhus

Fem personer, der blev anholdt lørdag i Aarhus, blev søndag fængslet ved et grundlovsforhør

Aarhus, lørdag eftermiddag. (Foto: Anthon Unger)
Aarhus, lørdag eftermiddag. (Foto: Anthon Unger)

Dommeren valgte søndag at fængsle alle de fem personer, der søndag blev fremstillet i et grundlovsforhør efter demonstrationerne lørdag i Aarhus.

Tre af de fem er sigtet for vold mod tjenestemand ved at have kastet med sten eller flasker mod politiet. Alle tre blev fængslet i to uger. En af de tre kærede kendelsen.

En er sigtet for forsøg på grov vold mod tjenestemand samt grov forstyrrelse af den offentlige orden. Vedkommende blev også fængslet i to uger. Også han kærede fængslingen.

Tv: Masseslagsmål i Mølleparken

Den femte er sigtet for vold mod tjenestemand samt overtrædelse af udlændingeloven. Manden, som ifølge politiet opholder sig ulovligt i Danmark, blev varetægtsfængslet i fire uger. Han kærede fængslingen.

De fem var blandt de 89 personer, som politiet anholdt lørdag i forbindelse med demonstrationerne lørdag eftermiddag

De tre førstnævnte er en 19-årig mand fra Aarhus samt to 17-årige fra henholdsvis Fredericia og Skanderborg.

Den fjerde person er en 20-årig mand fra Kalundborg.

Politichef: Vi finder os ikke i den slags
Den sidste er en turkmensk borger. I første omgang havde politiet meldt ud, at kun fire ville blive tilbageholdt - men turkmeneren 'snød' dem ved at opgive falsk navn.

Efterfølgende fandt politiet ud af, at manden under sit rigtige navn har indrejseforbud. Han er for nogen tid siden komme til landet via Tyrkiet.

Alle fem fængslede demonstrerede deltog i demonstrationen 'Aarhus for Mangfoldighed', som var en moddemonstration mod en anti-islamisk demonstration i Mølleparken.

Fremstillingen af de pågældende skal ses i lyset af den såkaldte lømmelpakke, der skærper indsatsen mod vold under demonstrationer, påpeger chefpolitiinspektør Bent Preben Nielsen fra Østjyllands Politi.

- Det har en præventiv mening og skal sende et signal fra samfundet om, at vi ikke vil finde os i den slags. Vi havde to demonstrationer, der forløb vældig godt, indtil en lille flok ballademagere ønskede at ødelægge det hele, siger han.

Lømmelpakken betyder, at også dem, der er sigtet for at overtræde ordensreglerne, kan regne med skærpede bøder.

Det kan ikke udelukkes, at der kommer flere anholdelser i kølvandet på lørdagens begivenheder i Aarhus.

Politiet skal nu blandt andet kikke et større billedmateriale igennem.