Tusinder protesterer mod dræbende vagt

Demonstrationerne mod drabet på en ubevæbnet teenager i Florida fortsætter med at feje hen over USA

Drabet på den ubevæbnede sorte teenager Trayvon Martin i Florida den 26. februar har skabt så voldsom en vrede blandt amerikanerne, at de igen og igen går på gaden for at kræve drabsmanden anholdt.

Lørdag lagde byen, hvor drabet blev begået, gader til tusindvis af utilfredse og skuffede borgeres march.

- Vi kræver anholdelser for skud i brystet, råbte de med henvisning til den 28-årige selverklærede vagtmand George Zimmermans skud, der afsluttede teenagerens liv på en gade i byen Sanford.

Med gospel-musik i baggrunden marcherede demonstranterne fra en high school gennem et overvejende sort kvarter for at slutte marchen foran den lokale politistation.

- Vi er her for at bede jer redde vores sønner ved at straffe mr. Zimmerman, siger Ben Jealous, der er leder af organisationen National Association for the Advancement of Colored People (NAACP).

George Zimmerman hævder, at han skød den 17-årige Martin i selvforsvar i henhold til den kontroversielle "stand your ground"-lov, som giver personer udvidede beføjelser til at forsvare sig selv, hvis de føler sig truet. Også uden for deres eget hjem.

Flere nye oplysninger modsiger imidlertid vagtmandens forklaring om, at han handlede i selvforsvar.

ABC News viste onsdag aften en overvågningsvideo fra politistationen, kort efter at Zimmermann var ankommet til stationen.

Han har hævdet, at Martin slog ham i ansigtet, væltede ham omkuld og hamrede hans ansigt ind i en væg, inden han i nødværge skød gymnasieeleven.

Men på videoen viser han ingen tegn på at have lidt alvorlig overlast.

Der har lydt talrige opfordringer til at anholde Zimmermann, men han er stadig på fri fod.

Præsident Barack Obama kalder drabet for en "tragedie" og siger, at det er "bydende nødvendigt", at politiet efterforsker alle aspekter af sagen.