Nu kan sandheden høres om dobbeltdrabet

Kendelse fra Østre Landsret: Referatforbudet under retssagen om dobbeltdrabet i Tusindårsskoven er netop blevet ophævet

Bjarne Johansen og Heidi Nielsen blev dræbt den 13. april i Tusindårsskoven. (Privatfoto)
Bjarne Johansen og Heidi Nielsen blev dræbt den 13. april i Tusindårsskoven. (Privatfoto)

13. marts afsagde byretten i Odense kendelse om, at vidneudsagnene fra de to tiltalte i sagen om dobbeltdrabet fra Tusindårsskoven skulle holdes hemmeligt.

For blot få minutter siden har Østre Landsret - efter over to ugers hovedbrud - omstødt byrettens kendelse om referatforbuddet, hvorfor offentligheden alligevel får mulighed for at høre de to tiltalte brødres forklaringer om, hvorfor ægteparret Heidi Nielsen og Bjarne Johansen skulle dræbes med adskillige skud fra en maskinpistol.

Det oplyser Østre Landsret i en telefonisk meddelelse til Ekstra Bladet, der blandt andre kærede byrettens kendelse.

Læs også: Mejet ned af løbende skydegalning
Læs også: Ingen må kende sandheden om dobbeltdrabet
Læs også: Ægtepar dræbt af flere skud i brystet

Ægteparret blev skudt på klos hold en aprilaften under en gåtur i Tusindårsskoven. Hvorfor de skulle dræbes har ingen endnu fået at vide. De tiltalte brødre - hvoraf den ene er tiltalt for selve drabet og den anden for medvirken til ved at have skjulte gerningsvåbnet - har under deres varetægtsfængsling nægtet at tale med politiet.

Byretsdommerne kendte med stemmerne to mod en for at nedlægge referatforbud under afhøringen af de tiltalte, således at deres forklaringerne ikke måtte gengives til offentligheden. Det var på anklagemyndighedens foranledning - med argumentet om at nye oplysninger fra de tiltalte kunne påvirke andre vidner - at referatforbuddet blev nedlagt.

Med landsrettens kendelse vil der nu blive mulighed for at få at høre, hvorfor ægteparret så brutalt skulle skydes ned.