Døde pigers mor kan sende far i fængsel på livstid

Regnskabets time: Nordjysk far i retten for dobbeltdrab på sine døtre

De danske piger Malene og Line blev i følge en tysk anklager offer for deres fars grusomme hævn over moderen. (Foto: Fl-Presse-Bachmann/privatfoto)
De danske piger Malene og Line blev i følge en tysk anklager offer for deres fars grusomme hævn over moderen. (Foto: Fl-Presse-Bachmann/privatfoto)

Forklaringer fra ekskonen og andre danske vidner bliver afgørende for, om nordjyden Peter-Thue Rudgaard, 40, idømmes fængsel på livstid for drab på sine døtre, Marlene på ti og Line på ni år.

Brændte søstre blev myrdet

I dag begynder retssagen mod faderen fra Øster Hurup i Nordjylland i retten i Potsdam ved Berlin.

Lavere kan man ikke synke
Her vil Peter-Thue Rudgaard stå tiltalt for at have brændt sine børn til døde efter at have bedøvet dem med sovemedicin.

Motiv: At straffe sin ekskone med børnenes død. Derfor er tiltalen baseret på en speciel tysk straffelovsbestemmelse om drab af særligt nedrige og ondskabsfulde grunde. Kendes faderen skyldig, udløser det automatisk en livstidsstraf.

- Peter-Thue Rudgaard slog sine børn ihjel, fordi han havde tabt en strid om forældremyndighed og ikke undte ekskonen børnene.

Nu sigtes han for drab på sine døtre

Han straffede moderen med børnenes død. Lavere kan man ikke synke efter tysk straffelov, sagde statsadvokat Ralf Roggenbuck til Ekstra Bladet i januar.

Det bliver hans kollega, statsadvokat Peter Petersen, der skal være anklager i retten.

De døde børns far har hidtil nægtet sig skyldig, og sagt at branden i hans bil, hvor pigerne sad, skyldtes et uheld.

’Pigerne døde efter uheld med cigarettænder’ Læs: Sådan forklarer far dødsbrand

Børnenes mor, Christina Olsen, og medlemmer af det tidligere ægtepars familie-og bekendtskabskreds skal som en slags karaktervidner godtgøre, at Peter-Thue Rudgaard handlede ud fra de laveste instinkter, og dermed - hvis han i øvrigt kendes skyldig - sende ham direkte i fængsel på livstid.

Ifølge dommer Ralf-Dietrich Schulz fra retten i Potsdam vil børnenes mor og de andre vidner fra Danmark først blive afhørt på en senere af de i alt 13 retsdage, som det tyske justitsvæsen har afsat til sagen.

Det gælder også Peter-Thue Rudgaards forældre.

Der ventes dom sidst i maj.

Ekstra Bladet og ekstrabladet.dk's reportere Sune Fischer og Kjeld Christiansen er i retten i Berlin og dækker sagen - du kan følge med her på ekstrabladet.dk fra i formiddag