Bandefolk frifundet for fængselsoverfald

Kendt skyldige i byretten - frikendt ved Østre Landsret

I sidste uge troppede en række bandefolk op ved Østre Landsret for at støtte de to bandebrødre, der sad på anklagebænken (Foto: Linda Johansen)
I sidste uge troppede en række bandefolk op ved Østre Landsret for at støtte de to bandebrødre, der sad på anklagebænken (Foto: Linda Johansen)

To unge med tilknytning til det Københavnske bandemiljø er netop blevet frifundet for et voldsomt overfald på to angivelige fjender i Vridsløselille Statsfængsel.

Det siger den enes forsvarer ,Michael Juul Eriksen, til ekstrabladet.dk.

Overfaldet skete 17. februar 2010, hvor en indsat blev overfaldet lemlæstet med et stemmejern i hovedet, mens en anden blev stukket i armen og maven.

Læs her: Voldsomt bandeopgør i fængslet

Ved Københavns Byret blev de to tiltalte i første omgang kendt skyldige. Her fik de henholdsvis to og tre års fængsel for overfaldet. De ankede dommen til Østre Landsret, der nu har frikendt dem i sagen.

Overfaldet 17. februar skete efter en række voldelige episoder på Nørrebro, hvor folk fra grupperingen med rødder i Blågårds Plads og folk med tilknytning til grupperingen Brothas med rødder i Mjølnerparken lå i konflikt.

Læs her: Brothas - vi klarer os selv

Nogle dage forinden havde to unge med tilknytning til Blågårds Plads udført et såkaldt drive-by skyderi mod folk fra Brothas. Det skete i Heimdalsgade på Nørrebro, hvor to unge blev såret af skud. Den ene blev reddet af sin skudsikre vest.

De to, der blev overfaldet i Vridsløselille, har ifølge kilder tilknytning til Blågårds Plads.

Selv de to tiltalte nu er frifundet, slipper de dog ikke ud af fængslet foreløbigt.

Den ene afsoner en fængselsdom på 16 år for drab, mens den anden afsoner en dom på 11 år for omfattende heroinhandel.