Hævnakt fra Anonymous?: INTERPOL hacket i nat

INTERPOLs hjemmeside blev i nat lagt ned efter politiet og INTERPOL anholdte 25 hackere med tilknytning til Anonymous

Internetkrigen mellem politi og hackere blev i nat (dansk tid) blevet forstærket, efter INTERPOL har anholdt 25 hackere, der menes at have tilknytning til 'Anonymous'.

Den formodning bekræftes af, at netop Anonymous avarede igen ved 'drillende' at tage ansvar for at have lagt INTERPOLS hjemmeside, interpol.int, ned, det skriver bl.a. New York Times.

Siden er nu oppe igen onsdag morgen og INTERPOL har offentliggjort en pressemeddelelse vedrørende aktionen, hvor 25 hackere med tilknytning til Anonymous blev anholdt i Europa og Sydamerika.

Der gives ikke nogen forklaring på, hvorfor siden var nede det meste af tirsdagen.

Se Interpols liste: De er efterlyst

På Twitter lød beskeden fra Anonymous:

- Tango Down? INTERPOLs hjemmeside ser ud itl at være fuldstændig offline. Kan det være et svar på anholdelsen af 25 hackere? Ved det ikke..

Her er tweeten:Tangodown er et udtryk, som det amerikanske militærs specialenheder bruger, når de har elimineret en fjende.

FBI og Scotland Yard hacket

Ifølge CNN er der blevet anholdt seks hackere i Chile, 10 i Argentina, fire i Spanien og fem i Columbia i forbindelse med INTERPOLs 'Operation Exposure'.

Internationale hackere har været særdeles aktive på det seneste, hvor de har kæmpet imod de planlagte stramninger af håndhævelsen af ophavsrettigheder på internettet.

I Europa er den såkaldte ACTA-aftale blevet bredt kritiseret, og hackere har nedlagt en række landes regeringshjemmesider i protest.