Judy-mordet: Jeg er skyldig

Den 39-årige Kristian Heilmann ankom til retten i ambulance. Han erkendte sig skyldig i drab, før dørene blev lukket

Den 39-årige Kristian Heilmann er kommet så så meget over de skader han pådrog sig ved en biljagt dagen efter drabet på pædagogen Judy Meiniche Simonsen, at han i dag kunne fremstilles for en dommer i et grundlovsforhør.

Retten i Viborg fik her i eftermiddag mulighed for at høre hans egen forklaring på, hvad der skete da han i begyndelsen af måneden tog på tur med den 46-årige Judy, der senere blev fundet dræbt ved et ishus i skoven.

LÆS OGSÅ: Hvorfor lyttede I ikke til Judy?

Offentligheden kunne til gengæld ikke høre hans forklaring. Dommeren valgte at lukke dørene, men inden da nåede den 39-årige at erkende sig skyldig i drab, men nægter voldtægt og voldtægtsforsøg.

LÆS OGSÅ: Judy begraves

Ekstra Bladet har kæret afgørelsen af dørlukningen til landsretten. Baggrunden for dørlukningen er, at Kristian Heilmann nægtede at udtale sig i retten, hvis ikke dørene blev lukket. Anklageren gik med til dørlukningen, da han følte at det ville være krænkende for Judys familie, hvis detaljerne omkring drabet kom frem på nuværende tidspunkt.

Lægerne mener, Kristian Heilmann kun er i stand til at lade sig afhøre 'en til to timer' i dag. Han sad i kørestol og havde benene i gips.

Efter retsmødet kom det frem, at Heilmann har fået foreløbig fire ugers varetægtsfængsling.