Sexdømt træner får tre måneders fængsel

24-årig tidligere håndboldtræner dømt for at have sex med en kun 13-årig spiller, der får 10.000 kroner i erstatning

Tidligere håndboldtræner fra Aabybro er dømt for at have sex med en 13-årig spiller.

En 24-årig tidligere håndboldtræner fra Aabybro er tirsdag for Retten i Hjørring, kendt skyldig i flere tilfælde at have haft sex med en 13-årig pige, som han var træner for.

Han blev idømt 3 måneders ubetinget fængsel. Samtidig skal han betale 10.000 kroner i erstatning til pigen samt sagens omkostninger, og han må ikke længere have med børn og unge at gøre. Det skriver TV2/Nord.

Ifølge anklageskriftet er det sket mindst 30 gange i perioden fra den 12. september 2010 til den 10. april 2011. Han er tiltalt efter § 222 i straffeloven, der handler om sex med en person under 15 år, og som har en strafferamme på op til 8 års fængsel. Det er en skærpende omstændighed, at pigen var ham betroet til undervisning.

Retten valgte at lukke dørene ved pigens forklaring, men inden da blev den tiltalte afhørt.Han forklarede, at han altid havde haft et meget åbent forhold til sine spillere, som kunne komme til ham med alt, også private problemer.

Han indledte forholdet til den 13-årige, da hun var hjemme hos ham for at tale om problemer hun havde med de andre spillere på holdet. Den 24-årige forklarede, at den 13-årige forsøgte at kysse ham.Forud var gået en turneringstur, hvor den 13-årige var brgyndt at interessere sig for sex og fortalte, at hun havde nogle problemer, som hun gerne ville tale om.

Efterfølgende var pigen hjemme hos træneren 12-15 gange, forklarede han i retten, og forholdet udviklede sig. De fik følelser for hinanden og de havde sex 5-6 gange, noget mindre end de 30 tilfælde, han er tiltalt for.

Forholdet stoppede i marts 2011, da pigen fik en anden kæreste, som hun fortalte om forholdet til den 24-årige.