Flygtet revolvermand retur i Danmark

Jages for banderelaterede drab og drabsforsøg

21-årige Mohamad Walid Hamadeh jages for drabsforsøg på Nørrebro sidste sommer.
21-årige Mohamad Walid Hamadeh jages for drabsforsøg på Nørrebro sidste sommer.

Efter flere måneder på flugt i udlandet tyder alt nu på, at en bandrerelateret våben-desperado atter er i Danmark.

21-årige Mohamad Walid Hamadeh er efterlyst som mistænkt i drabsforsøget i Alis Bageri 5. juli 2011 og drabet i Folehaven 3. april 2011.

Desuden jages han af politiet for drabet i Folehaven i april sidste år, hvor 19-årige Amer El-Chami blev skudt ned med en maskinpistol ved en privat fest.

Efter Københavns Politis oplysninger skulle Mohamad Walid Hamadeh i tiden efter drabet og drabsforsøget have opholdt sig i Libanon.

- Men vi har oplysninger, der indikerer, at Mohamad Walid Hamadeh igen er tilbage i Danmark og sandsynligvis befinder sig i Københavnsområdet. Vi betragter ham som farlig og formoder, at han er bevæbnet. Og vi er overbeviste om, at han vil gå langt for ikke at blive fanget, siger politikommissær Steffen Thaaning Steffensen, Afdelingen for organiseret kriminalitet, Københavns Politi.

- Vi håber på, at vi med denne efterlysning kan få et afgørende tip om, hvor Mohamad Walid Hamadeh befinder sig, for vi ser meget gerne, at han kommer bag lås og slå og kan blive retsforfulgt. Hvis nogen genkender den eftersøgte, så skal man ikke prøve at tilbageholde ham. I stedet skal man straks kontakte politiet på telefon 114, siger Steffen Thaaning Steffensen.

Mohamad Walid Hamadeh har tilknytning til bandemiljøet, hvor han er en del af grupperingen Brothas, med rødder i Mjølnerparken.