Vidne: Jeg så mine venner blive skudt

TJ Lane, 17, var ikke som de andre elever på gymnasiet og blev udsat for mobning. Nu er han anholdt for skuddrab

Sådan præsenterer TJ Lane, 17, sig selv på sin åbne Facebook-side. Han er anholdt for skoleskyderiet i Ohio. (Foto: Facebook)
Sådan præsenterer TJ Lane, 17, sig selv på sin åbne Facebook-side. Han er anholdt for skoleskyderiet i Ohio. (Foto: Facebook)

Panik og kaos brød ud, da en bevæbnet elev åbnede ild i kantinen på et gymnasium i Chardon, der ligger nordøst for Cleveland i Ohio, USA.

Eleverne løb for livet, da den unge gerningsmand, der er identificeret som 17-årige T.J. Lane, affyrede sit håndvåbnet mod et bord, hvor en gruppe unge sad og spiste morgenmad.

Nate Mueller befandt sig tæt på skyderiet og kendte flere af ofrene.

– Flere af mine venner kravlede på gulvet, og en af dem lå hen over et bord og blev skudt, siger Nate Mueller til lokalavisen Cleveland Plain Dealer.

Da skyderiet var forbi, lå fem unge mennesker tilbage på gulvet med alvorlige skudsår - en af dem døde senere på hospitalet.

Advarede om skyderi
T.J. Lane blev anholdt kort efter skudepisoden. Ifølge politiet er han samarbejdsvillig.

Det er endnu uklart, hvorfor den unge gerningsmand åbnede ild, men ifølge vidner til skyderiet gik han målrettet efter sine ofre.

T.J. Lane, der gik i en særlig klasse for problemelever, beskrives som en enspænder, der ofte blev udsat for drillerier. Han havde angiveligt varslet blodbadet på Twitter og Facebook.

– Han var den stille type, siger Danielle Samples, 16, der kender gerningsmanden og befandt sig i skolens kantine, da skyderiet brød ud.

– Det er endnu ikke gået op for mig, hvad der er sket. Det er surrealistisk, siger hun.

Meningsløs tragedie
Redningsfolk kom hurtigt til stedet for at behandle de sårede. Daniel Parmertor, 16, blev ramt af skud og døde kort efter ankomsten til hospitalet. Hans familie har sendt en udtalelse til pressen.

– Vi er chokerede over den meningsløse tragedie. Danny var en kvik, ung mand, der gik en lys fremtid i møde. Familien er knust over dette tab.

De fire overlevende - tre drenge og en pige - er fortsat i kritisk tilstand, oplyser myndighederne.