Vejtræ og søvand dræber 18-årig bilist

Bilen landede under vandet i en af Silkeborgsøerne, efter en ung mands køretøj kolliderede med et vejtræ.

(Foto: Claus Bonnerup)
(Foto: Claus Bonnerup)

En 18-årig mand mistede natten til søndag livet i en voldsom bilulykke på Vestre Ringvej ved Silkeborg.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi.

Den unge mand kom kørende mod vest på ringvejen, da han pludselig kom for langt ud i rabatten og mistede herredømmet over bilen.

- Så hamrer han ind i et træ, hvorefter bilen kurer over i en af Silkeborgsøerne i den modsatte side af kørebanen. Bilen forsvinder ned i søen, siger vagtchef Knud Lauridsen fra Midt- og Vestjyllands Politi til Ritzau.

En patruljevogn var tæt ved uheldet, da det skete, men det var ikke muligt for politiet at få den unge mand ud af køretøjet.

- De kan stadig se lyset fra bilen i det mudrede vand, da de kommer derud. Men vi får i stedet tilkaldt dykkere, som får hevet ham ud, siger Knud Lauridsen.

Den 18-årige mand er fra lokalområdet i Silkeborg, og han var alene i bilen, da køretøjet forsvandt i dybet i Silkeborgsøerne.

Politiet ved endnu ikke, om den unge mand druknede eller blev dræbt ved kollisionen med træet.

- De foreløbige undersøgelser tyder på, at han som minimum er blevet slået bevidstløs, da han rammer træet, for han har nogle voldsomme skader i ansigtet, siger vagtchefen.

Et ligsyn skal nu fastslå dødsårsagen, og en bilinspektør skal desuden undersøge, om den unge mand kørte med for høj fart.