Syv soldater såret i angreb mod Nato-base

En demonstrant er død og flere politifolk og amerikanske soldater såret efter nye protester i Afghanistan

Syv amerikanske soldater er blandt de sårede, efter demonstranter i Afghanistan angiveligt kastede en håndgranat mod en af Natos militærbaser og også angreb en lokal politistation i byen Kunduz.

Det skete under en protest mod afbrændingen af koraner på en amerikansk militærbase i Afghanistan.

16 afghanske politifolk blev såret i søndagens uroligheder, der også kostede en demonstrant livet og sårede tre andre, oplyser en talsmand for politiet i Kunduz.

Søndagens demonstration begyndte fredeligt, men det ændrede sig, da demonstranter angreb politichefens kontor og den amerikanske militærbase, siger polititalsmand Sayed Sarwar Hussaini til tv-stationen CNN.

Ifølge ham kastede nogle af demonstranterne en håndgranat mod basen og sårede syv soldater. Andre demonstranter var bevæbnet med granater, knive, pistoler, sten og kæppe, siger Huusaini.

En talsmand for Natos Isaf-styrke i Afghanistan, kaptajn David Yaryar, bekræfter over for CNN, at der har fundet en eksplosion sted og at der er skudt med håndvåben ved basen i Kunduz.

Han siger, at flere af Isafs soldater blev såret ved angrebet og er evakueret, så de kan få lægebehandling.

Volden i den nordlige Kunduz-provins kommer en dag efter, at en bevæbnet mand skød og dræbte to amerikanske officerer inde i det afghanske indenrigsministerium, hvor sikkerheden ellers er høj.

Søndag var det sjette dag i træk, at vrede afghanere protesterede mod, at amerikanske soldater har brændt eksemplarer af muslimernes hellige bog, Koranen.

Foreløbig har de voldelige protester kostet 30 mennesker livet og såret omkring 200.