Mand sætter ild til sig selv

66-årig mand antændte sit hår på Sct. Hans Hospital. Det var et råb om hjælp, mener politiet

- Det har formentlig været et nødråb, siger Martin Hockerup, vagtchef ved Midt- og Vestsjællands Politi, til ekstrabladet.dk om den mand, der i formiddags stak ild til sit hår i Roskilde.

Hvis opmærksomhed, manden fra Roskilde-egnen prøvede at påkalde sig, da han i formiddags hældte brandbare væsker udover sig selv og derefter stak ild i til det, vil politiet ikke vurdere, men man mener ikke, at manden var ude i et selvmordsforsøg.

Kort før klokken 11 befandt den 66-årige mand sig på Strandgade 10 i Roskilde, som er en del af det psykiatriske hospital Sct. Hans' område. Af uvisse årsager hældte han pludselig brandbare væsker i håret og tændte ild til sig selv.

Da politiet nåede frem efter at have modtaget anmeldelsen klokken 10.44 var ilden slukket, og manden blev kørt med ambulance til Rigshospitalets brandsårsafdeling.

- Han har fået brændt noget af håret af, har fået nogle mindre brandsår i hovedbunden, og hans ansigt er forbrændt, siger Martin Hockerup.

Episoden betragtes ikke som en politisag, men en sag for psykiatrien.

- Han har benyttet sig af et af hospitalets behandlingstilbud, fortæller vagtchefen, der uddyber, at manden ikke var blandt de indsatte på Sct. Hans, der også huser forvaringsdømte.

- Det er i princippet ikke en politisag. Der er formentlig tale om en psykisk syg. Nu er der formentlig nogle læger, der skal se på ham og vurdere, om han bør tvangsindlægges.