Politiskandalen på Vestegnen: Ville køres på druk i patruljevogn

Mistænkes for ulovlig omgang med beslaglagt fyrværkeri og grov pligtforsømmelse

Det er muligt, de er fordrukne - men humor, det havde den nu nedlagte Specialpatrulje ved Vestegnens Politi. Sidste år deltog de i samlet flok ved en politisommerfest med rygmærke og sombreroer.  Festens tema var cowboys og indianere. (Foto: Privatfoto)
Det er muligt, de er fordrukne - men humor, det havde den nu nedlagte Specialpatrulje ved Vestegnens Politi. Sidste år deltog de i samlet flok ved en politisommerfest med rygmærke og sombreroer. Festens tema var cowboys og indianere. (Foto: Privatfoto)

Omfanget af politiskandalen på Københavns Vestegn vokser. Ud over uro-betjentenes fordrukne opførsel skal myndighederne også klarlægge en række eventuelle ulovligheder i forbindelse med sagen.

- Jeg er ikke jurist, men der kan blive tale om strafferetslige konsekvenser for nogle af de involverede, siger Ib Meng, chefpolitiinspektør, Vestegnens Politi, til ekstrabladet.dk.

Episoden udspandt sig torsdag aften i sidste uge, hvor uro-betjentene fra Specialpatruljen ved Vestegnens Politi fejrede en kombineret afskeds- og velkomstfest i forbindelse med et chefskifte i enheden.

Fest gik over gevind
Festen gik over gevind, og undervejs fløj store kanonslag i en lind strøm ud fra vinduerne på lokalpolitistationen i Rødovre, hvor Specialpatruljen ind til sidste uge havde base.

På et tidspunkt blev en politipatrulje sendt fra vagtcentralen i Albertslund til politistationen i Rødovre for at stoppe festen. Men de fulde betjente fra Specialpatruljen ville dog ikke lytte til deres unge kolleger. I stedet kastede tre fulde uro-betjente sig ind på bagsædet af patruljevognen og forlangte at blive kørt til en anden fest inde i København.

Læs her: Overblik over politiskandalen

Det kom også til håndgemæng mellem de fulde uro'er og de tilkaldte betjente, der havde politihunde med.

Læs her: Var tæt på at slippe hundene løs på kolleger

Dagen efter lukkede Ib Meng Specialpatruljen ned med øjeblikkelig varsel.

Sagen efterforskes
Siden mandag 20. februar har Den Uafhængige Politiklagemyndighed haft to mand til efterforske festen. Og kilder tæt på sagen vurderer, at det retslige efterspil mod en række af politifolkene kan komme til at inkludere både pligtforsømmelse, bedrageri og ulovlig omgang med beslaglagte koster.

For de mange kanonslag, der fyrede op under festen, er formentlig kommet i betjentenes besiddelse via en beslaglæggelse. Siden er krudtet ikke leveret videre i systemet.

Ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger foregik festen for flere af de 13 deltageres vedkommende i arbejdstiden - men i stedet for at passe på samfundet, gik de på druk.

Muligt hærværk
Det undersøges ligeledes, om vagtholdet på vagtcentralen i Albertslund har forsøgt at dække over misæren ved ikke at indføre anmeldelser i forbindelse med sagen i den interne døgnrapport. Ifølge ekstrabladet.dk's oplysninger modtog politiet op i mod 20 telefoniske anmeldelser fra beboere i området i forbindelse bragene fra de store kanonslag.

Læs her: Over tyve afhørt efter skandalefest

Under festen blev der smadret en rude i politistationen, ligesom det undersøges om festdeltagerne stod bag hærværk mod en tilfældig bil, der holdt p-pladsen foran politistationen.

Det er nogle af punkterne, der skal klarlægges i forbindelse med drukfesten.

Kender du noget til sagen? Kontakt ekstrabladet.dk på mail her eller send en SMS (det koster alm. sms-takst)