Hvedebrødsmorder frifundet

Selvom Gabe Watson har indrømmet at han dræbte sin kone under en bryllupsrejse, så blev han i dag frifundet

(Foto: AP)
(Foto: AP)

Mordsagen var slut allerede inden forsvaret havde haft et eneste vidne i vidnestanden .

Forsvarsadvokaten Brett Bloomstorm, krævede at sagen frafaldt på grund af manglende beviser, og den opfordring fulgte dommeren.

Anklageren manglede, ifølge dommeren, helt åbenlyse beviser på at Gabe Watson, havde dræbt sin kone under deres bryllupsrejse.

Den 34-årige Watson, var tiltalt for at have dræbt sin kone, Tina Watson, under deres bryllupsrejse til Australien i 2003.

Hvedebrødsdrab kan blive til mord

Drabet skulle, ifølge anklageren, have foregået blot 11 dage efter at de var blevet gift. Anklageren hævdede, at Gabe Watson, havde slukket for hustruens ilttilførsel under en dykkertur, og efterfølgende have slået ilten til, efter at hun var druknet, for at fjerne eventuelle beviser. Motivet skulle være at indkassere Tina Watsons livsforsikring og ejendele

Men efter to ugers retssag valgte anklageren at lade sagen falde.

Watsons far krammede sønnen efter dommen og forsøgte at forsone sig med den tidligere svigerdatters efterladte familie.

- Jeg er oprigtig ked af det på deres vegne, men jeg håber samtidig at Gabe og vores familie nu kan få fred og få lov til at leve vores liv, sagde Dave Watson til den ventende presse

Så forsonende var den afdøde kvindes far ikke. Han var tydeligt påvirket under retssagen, og udtrykte sin dybe skuffelse over at sagen faldt fra hinanden.

Gabe Watson påstår at hans kone gik i panik, og da han ville hjælpe hende slog hun ved et uheld hans maske og iltflaske af. Da han igen havde styr på sit eget udstyr var hun drevet så langt væk fra ham at han var hjælpeløs.

Druknede konen på bryllupsrejse

Watson har erklæret sig skyldig i uagtsomt manddrab i Australien, for ikke at være i stand til at redde sin kone. For den dom tilbragte han 18 måneder i fængsel.

Alabama ville tiltale ham for overlagt mord, men den sag bliver altså ikke til mere.

Den afdødes familie har gjort alt hvad der var muligt for at fremstille Gabe Watson som en pengegrisk morder. Faderen til den afdøde kvinde har hævdet, at Watson viste skræmmende interesse for hendes livsforsikring, og anklageren påpegede, at Watson var særlig grisk, fordi han ville beholde vielsesringen fra sin nu afdøde kone, men alle de argumenter prellede af på dommeren.

- Mener du i ramme alvor, at Gabe Watson købte en vielsesring, giftede sig med kvinden, betalte for et bryllup, og for en bryllupsrejse på den anden side af jorden bare for at han så kunne dræbe hende, for at få den ring som han selv havde købt til at starte med, sagde dommeren.

Anklageren havde intet modspil til den konklusion og dermed gik Gabe Watson altså fri.

Watson har siden giftet sig igen med en ny kvinde.

Morderisk honeymoon kan give dødsstraf