Stak betjent ned efter røveri

Det var et dårligt planlagt røveriforsøg, da to teenagere måtte løbe fra en bank uden penge. En tilfældig betjent blev stukket ned under flugten

RETTEN PÅ FREDERIKSBERG (ekstrabladet.dk): Det var med bøjede hoveder og en del mumleri, at to 17-årige knægte i dag tilstod, at stå bag et røveriforsøg mod en Nordea-filial på Frederikssundsvej i Brønshøj. Et røveri der på alle måder endte som ren fiasko. Ikke kun fordi de to teenagerøvere, måtte løbe fra banken uden udbytte, men også fordi der tilfældigvis kom en betjent forbi banken.

- Tror du det, eller ved du det? Vi sidder her i retten, så det er altså ret alvorligt, lød det under retsmødet bestemt fra forsvareren rettet mod den ene 17-årige MA, på spørgsmålet om, at han den 21. september sidste år endte i tumult med betjenten og flere gange slog ud efter ham med en kniv.

Med en noget sagte og mumlende stemme, tilstod MA dog sine ugerninger. Sammen med kammeraten AM, som holdt vagt foran banken mens den maskerede MA truede den kvindelige ekspedient med en kniv og kaldte hende for luder, var de - ifølge eget udsagn - blevet truet til at begå røveriet af nogle personer fra Tingbjerg-området.

En påstand som dommeren dog ikke fandt som en formildende omstændighed i forhold til dommen, der blev afsagt kort efter middagstid i dag.

Her blev MA, der i forvejen har to betingede domme for vold på i alt 80 dage med sig i bagagen, idømt 1 år og ni måneders fængsel, mens den jævnaldrende AM slap med 1 år og tre måneders betinget fængsel og derfor blev løsladt med det samme.

Drengenes forældre og familie var begge til stede i retten. Begge familier virkede meget påvirkede og triste over sagens karakter, men AM's forældre var tydeligt lettede over at kunne tage deres søn med sig hjem.