Fandt lejemorder på facebook

Et forsøg på at finde en lejemorder via facebook endte istedet med at koste en 41-årig kvinde 10 år bag tremmer - Hør anholdelsen på videoen

Det startede med en samtale på facebook, hvor den 41-årige kvinde Christine Metter, talte med en tidligere skolekammerat.

Metter brokkede sig højlydt over sin eksmand, som på det tidspunkt havde forældremyndigheden over parrets ældste datter, og nu også ville have forældremyndigheden over deres tre andre børn.

Det sarkastiske svar fra Metters ven, Patrick Sabo lød:

- Hvorfor sparer du ikke de mange penge på advokaten og hyrer en lejemorder.

Metter fangede ikke sarkasmen, og tog rådet mere end alvorligt. Udover at få fuld forældremyndighed over de fire børn, ville eksmandens død, nemlig også betyde at hans livsforsikring på halvanden million dollars ville gå ind på ekskonens konto. Hun stod stadig som eneste aftager af pengene i tilfælde af hans død.

Sabo, en tidligere militærmand, accepterede at mødes med Metter og hendes 77-årige far til en middag. Sabo udtalte senere at Metter efter al sandsynlighed regnede med at Sabo vidste hvordan man dræbte en person.

Metter og farmand tilbød Sabo 50.000 dollars, hvis han ville dræbe eksmanden. Efter middagen valgte Sabo istedet at kontakte det lokale politi.

En politibetjent gik efterfølgende undercover og udgav sig for at være lejemorder.

Eksmanden blev kontaktet af politiet, og gik med til at lade sig 'sminke død' for at Metter skulle afsløre sig selv.

Betjenten kontaktede derefter Metter og hendes far, og fortalte at jobbet var fuldført. Han sendte billeder af den døde eksmand. Metter var, ifølge tv-stationen WKYC, følelseskold da hun så billeder af eksmanden med skudsår i hovedet.

- Jeg har skudt ham i hovedet som vi aftalte, sagde undercoverbetjenten til Metter i en telefonsamtale.

Svaret fra Christine Metter var et kort og tørt 'okay'.

Metters advokat lagde skylden for det planlagte mord på hendes far, og påstod at faderen havde tvunget hende til at skille sig af med eksmanden under en meget sårbar tid i hendes liv.

Men advokatens strategi slog fejl og Metter blev ikke frifundet. Christine Metter fik 10 års fængsel mens hendes 77-årige far fik 9 års fængsel.