Møllehave: Man slår ikke gamle mænd

- Det er en sejr for princippet, siger forfatteren efter medhold i politiklagenævnet

- Det her handler ikke om mig. Det handler om princippet. Og at jeg får medhold i min klage er en sejr for princippet. Man skal ikke slå på nogen og man skal slet ikke slå på gamle mænd.

Sådan siger forfatteren Johannes Møllehave efter afsløringen af, at han har fået medhold i sin klage over politiet i forbindelse med en alt for hårdhændet anholdelse, som den dengang 74 år gamle mand var udsat for, da han under en højrystet druktur teede sig på det engang fashionable Hotel D'Angleterre.

Læs også: Vidner: Politiet var for hårde ved Møllehave

- Jeg fik besked i et brev i fredags. Og jeg er tilfreds. Jeg går ikke videre med sagen. Det er fint, at det er erkendt, at man ikke skal være unødvendig grov overfor folk, når man anholder dem.

Jeg fortryder intet
Forfatteren erkender, at han, som der også står i brevet fra politiklagenævnet, opførte sig støjende og provokerende, da han sammen med en kammerat indtog våde vare i hotellets restaurant.

- Jeg fortryder ikke noget. Når jeg er i byen, så larmer jeg. Det ved folk, der kender mig. Da folk i restauranten klagede over mig, tilbød jeg at betale deres regning, men det ville de ikke have. Jeg var klar til at kompensere for den skade jeg havde forvoldt.

Det var politivold
Derfor var det en overreaktion, da politiet tog fat i Møllehave og slæbte ham ud og lagde ham i håndjern på jorden.

- Men i brevet står der også, at politiet ikke havde nogen grund til at være så voldsomme og at lægge os i håndjern. Vi var ikke truende overfor politiet - højest lidt larmende, siger Møllehave til ekstrabladet.dk.

Den gang påstod Møllehave, at han var udsat for politivold.

- Og medholdet viser jo, at jeg havde ret. Det var unødig magtanvendelse. Det er jo alvorlige sager. Der var jo en gang en dreng, der døde efter at blive lagt i håndjern og holdt nede af betjente.