Sigøjnergangstere anholdt efter biljagt

Flere medlemmer af den berygtede Levakovic-klan prøvede fredag at stikke af fra politiet

Jimmi Levakovic blev anholdt efter en heftig biljagt, hvor sigøjner-gangsterne nåede at smide mobiltelefoner og en dåse majs ud ad vinduet. (Foto: Kristian Linnemann)
Jimmi Levakovic blev anholdt efter en heftig biljagt, hvor sigøjner-gangsterne nåede at smide mobiltelefoner og en dåse majs ud ad vinduet. (Foto: Kristian Linnemann)

Deres generalieblade hos myndighederne er i forvejen alenlange - i går kunne politiet så åbne en ny sag på medlemmer af den berygtede Levakovic-klan, som Ekstra Bladet har afsløret som Danmarks mest kriminelle familie.

Efter en kort, men heftig biljagt blev fire familiemedlemmer anholdt i Slagelse, Midtsjælland.

Læs også: Sigøjner-klanen: Børnene læres op i kriminalitet

- Der er tale om en mand og tre kvinder. Desuden leder vi efter endnu en mand, som forsvandt til fods. Vi undersøger nu, hvad de eventuelt måtte have lavet i Slagelse og omegn, siden de tydeligvis ikke havde lyst til at tale med politiet, siger Søren Nielsen, vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Kendt for berigelseskriminalitet
Vagtchefen vil ikke bekræfte, at der er tale om medlemmer af Levakovic-klanen, andre kilder beretter dog, at Jimmi Levakovic og Silvia Levakovic er blandt de anholdte. Den til fods bortløbne kan muligvis være Alpacino Petrovic.

Læs også: 'Gi' os 3 millioner - så rejser vi'

De tre er - ligesom den øvrige Levakovic-familie - særdeles godt kendt af ordensmagten for berigelseskriminalitet.

Jimmi Levakovic har en fortid som professionel indbrudstyv, men har i et interview med Ekstra Bladet bedyret, at han har lagt kriminaliteten bag sig.

Skilte sig af med dåsemajs
Det var en vagt fra firmaet Control N' Security, der fredag spottede Levakovic-familiemedlemmerne og følgende kontaktede politiet. Hurtigt var en patruljevogn på pletten, og biljagten begyndte.

Læs også: Bor i luksus på kontanthjælp

Sigøjnerne var kørende i en blå VW Vento - en model, der er kendt for et yderst rummeligt bagagerum. Under den mislykkede flugt fløj det med ting og sager ud ad bilens sidevinduer. Sigøjnerne forsøgte blandt andet at skille sig af med flere mobiltelefoner og - af ukendte årsager - en dåse majs.

Observeret ved ældrecenter
Ifølge Ekstra Bladets oplysninger var sigøjnerne blevet observeret flere forskellige steder i Slagelse, bl. a. ved et af byens ældrecentre. Både Silvia og nevøen Jimmi Levakovic har domme for at stjæle fra ældre mennesker.

Læs også: Sigøjnerklan har biler i millionklassen

Vagtchefen ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi oplyste i aftes, at de stadig ikke havde haft held til at fange den undslupne sigøjner.

Politiet fandt ikke noget i VW'en, der godtgjorde en varetægtsfængsling, og Levakovic-familiemedlemmerne blev derfor løsladt i løbet af aftenen.

1 af 2 Alpacino Levakovic er sandsynligvis den person, der stak af fra bilen. (Privatfoto)
2 af 2 Jimmi Levakovic blev anholdt efter en heftig biljagt, hvor sigøjner-gangsterne nåede at smide mobiltelefoner og en dåse majs ud ad vinduet. (Foto: Kristian Linnemann)