Kriminel sønderjysk traktorbande fængsles

Otte medlemmer af en traktorbande er idømt fængsel for organiseret kriminalitet for mange millioner kroner

Otte sønderjyske bandekriminelle med traktorer som yndlings-hælervare er blevet idømt fængselsstraffe for tyveri og videresalg af materiel for et større millionbeløb.

Mændene er mellem 19 og 51 år og er alt i alt dømt for hæleri og tyveri af maskiner for minimum 14 millioner kroner - 6 af mændene har tilstået at være ansvarlige for de 12 af millionerne.

Blandt de otte dømte er en 51-årig polak, der, ud over en fængselsstraf på fem måneder for hæleri og er blevet udvist fra Danmark med seks års indrejseforbud.

Den, der slap med mildeste straf, er en mand fra Arnum, der er dømt for hæleri for omkring en million kroner. Han har fået seks måneders betinget fængsel og samfundstjeneste.

Den strengeste straf fik en 24-årig mand fra Toftlund, der skal i fængsel i 2,5 år. Han har tilstået tyveri og hæleri for cirka 4,5 millioner kroner.

En 20-årig mand fra Glejbjerg skal i retten i slutningen af februar, og fire andre, en 51-årig herboende polsk kvinde, en 40-årig polsk mand samt to mænd fra Holsted på 19 og 20 år, skal i retten i løbet af foråret.

Traktorbandens aktiviteter blev i løbet af efteråret 2011 afdækket af Syd- og Sønderjyllands Politi. De havde organiseret tyveri af de dyre maskiner og derefter solgt dem til aftagere i Polen og Østrig.

Enkelte andre med mere løs tilknytning til organisationen vil blive retsforfulgt i sagen, der omfatter i alt 182 sigtelser.

Det er lykkedes politiet at finde en lang række af de stjålne maskiner, lige fra traktorer over gummigeder til minilæssere, havetraktorer og trailere.