Mercedes savet ud af garage efter løbsk bil

Langvarig redningsaktion af Mercedes efter løbsk varevogn torpederede 122 år gammel bygning, hvor bilen blev fastklemt

En chauffør torpederede den gamle bygning og forårsagede dette hul, der risikerede at få bygningen til at brase sammen over en Mercedes. (Foto: Nordkysten.tv/Allan Andersen)
En chauffør torpederede den gamle bygning og forårsagede dette hul, der risikerede at få bygningen til at brase sammen over en Mercedes. (Foto: Nordkysten.tv/Allan Andersen)

Det blev en eftermiddag tilbragt med tilbageholdt åndedrag og nervepirrende timer for låsesmeden Hans Jørgen Brolev fra Græsted.

Efter en varevogn i går ved 16-tiden torpederede en gammel murstensbygning på Tulstrupvej var det nemlig uvist, om Brolevs sorte Mercedes 320 ville overleve. Den stod nemlig fint parkeret i en garage tilknyttet den ødelagte murstensbygning, og grundet bygningens 122 år på bagen var bekymringen fra både bilejer, Falck og Gribskov Kommunes Beredskab, at bygningen ville styrte sammen.

Da bygningen langsomt begyndte at vippe til siden, måtte Falck se sig nødsaget til at afstive bygningen i forsøget på at redde den fastklemte tysker.

Måtte saves fri
Der skulle store bjælker og lægter til for at afstive den fastkilede garageport, og først efter fire timer lykkedes det redningsarbejderne at save garageporten i stykker med en sav.

Herefter blev en glad og lettet ejer forenet med det dog noget støvede køretøj, der kom igennem hele miseren uden en eneste skramme.

Det er uvist, hvorfor chaufføren af varevognen mistede herredømmet af bilen, da han bragede ind i bygningen. Han slap umiddelbart uskadt fra kollissionen men fik under politiets afhøring det tiltagende dårligere og måtte derfor en tur på sygehuset.