Enhedslisten: Voldsmand skal blive i landet

Voldsmanden, der maltrakterede Marlene Duus og smed hende ud fra 3. sal, skal ikke dobbeltstraffes med en udvisning, mener Enhedslisten

Enhedslistens Pernille Skipper vil ikke have voldsmanden straffet 'dobbelt' med en udvisning. (Foto: POLFOTO)
Enhedslistens Pernille Skipper vil ikke have voldsmanden straffet 'dobbelt' med en udvisning. (Foto: POLFOTO)

Pernille Skipper, retsordfører for Enhedslisten, mener, at der bør gøres langt mere for voldsramte kvinder, men er modstander af strengere straffe og i særdeleshed udvisning af udenlandske statsborgere.

Læs også:

Ekspert: Hun har fået masser af hjælp

- Det er en dobbeltstraf, når man som udlænding både skal i fængsel og udvises. Og i den her sag er der både et barn og nogle menneskerettigheder at tage hensyn til, siger Pernille Skipper med henvisning til gerningsmanden, der under retssagen blev krævet permanent udvist. Anklageren fik ikke kravet igennem, og det er Pernille Skipper tilfreds med:

- Vi skal være lige for loven, og hvis han havde været dansk statsborger, så ville det jo aldrig komme på tale, at han skulle udvises. Det er forskelsbehandling.

Læs også:

Se Claus Meyers brev til Marlene

- Jeg kan sagtens forstå, at offeret føler det krænkende, når hun ikke får nok hjælp og ser sin sag strande i erstatningsnævnet, mens gerningsmanden er kommet videre. Men hjælpen til offeret skal ikke være på bekostning af gerningsmanden. Som samfund har vi en interesse i at sørge for, at kriminelle kan komme tilbage i arbejde og ikke begår kriminalitet igen.

Peter Skaarup fra Dansk Folkeparti er HELT uenig.

Nationen! Hvad synes du, er det i orden? Del din mening her!

LÆS MERE I DAGENS AVIS:

- Voldsmanden: 'Hun har også ødelagt mit liv'

- Voldsofret: 'Jeg væmmes ved, at voldsmanden kommer før mig'

- Sådan skete overfaldet

- Så ødelagt er hun

- Han burde være udvist

- Claus Meyer: Et eksempel på et systemsvigt

- Forening for voldsofre: 'Hun rammer plet'