OL-terror: London forbereder sig på angreb

Mere end 2500 mennesker skal være med til at øve håndtering af simuleret olympisk terrorangreb

De Olympiske Lege i London til sommer er et potentielt terrormål og for at være klar i tilfælde af, at katastrofen sker, er den britiske beredskabstjeneste gået i træning.

Onsdag skal 2500 personer være med til at håndtere et simuleret terrorangreb mod undergrundsbanen i den engelske hovedstad.

Både ambulancepersonale, brandvæsnet og politibetjente skal øve sig på deres roller under et tænkt angreb mod stationen Aldwych. Også militæret deltager i øvelsen.

- Vi skal selvfølgelig gøre vores absolut yderste for at undgå et angreb, men det er alligevel vigtigt, at vi planlægger, hvordan vi skal reagere, hvis det sker, siger politiinspektør Cressida Dick fra politiet i London.

Sidste år kom det frem, at mindst 200 potentielle terrorister er i færd med at planlægge selvmordsattentater, der skal rettes mod De Olympiske Lege i London. Det skrev avisen Sunday Telegraph.

London blev 7. juli 2005 ramt af en række terrorangreb - blandt andet mod undergrundsbanen. 52 mennesker mistede livet.

Fire britiske islamister detonerede deres medbragte bomber tidlig om morgenen midt i myldretiden på tre tætpakkede undergrundsstationer og i en bus. Ud over de 52 omkomne blev tæt ved 700 andre kvæstet - heraf mange alvorligt.

Senere blev det fastslået, at de britiske myndigheder ikke kunne have afværget terrorangrebet. Dog har myndighederne flere gange senere været ude at advare om mulige terrorangreb.

I begyndelsen af februar i år indrømmede fire mænd i London, at de i 2010 havde en plan om at sprænge børsen i millionbyen. Mændene havde en plan om en række attentater op til julen 2010.

De olympiske lege i London afvikles i perioden fra 27. juli til 12. august.