11-årig let kvæstet af lægehelikopter

En 11-årig dreng blev ramt af en genstand, som lufttrykket fra den nordjyske lægehelikopter slyngede gennem luften

Her er lægehelikopteren landet på p-pladsen ved Samsø Sygehus for at hente den 80-årige kvinde. Den sølvgrå bil er lægens. (Foto: René Pedersen)
Her er lægehelikopteren landet på p-pladsen ved Samsø Sygehus for at hente den 80-årige kvinde. Den sølvgrå bil er lægens. (Foto: René Pedersen)

Da lægehelikopteren, der dækker Midt- og Nordjylland i går skulle lande på Samsø for at flyve en kvindelig akutpatient til Aarhus, kvæstede lufttrykket fra rotoren en 11-årig dreng let.

Lægehelikopteren landede ved Sygehusvej ved Samsø Sygehus, og patienten skulle flyves til Skejby Sygehus.

Lufttrykket fra rotoren ødelagde en undendørs lampe, og en stump fra lampen fløj gennem luften og ramte den 11-årige, der legede i haven. Han kom kun lettere til skade, siger Mogens Brøndum, Østjyllands politi.

Landede tæt på trafikken
Politiet kom ind i sagen, fordi beboere syntes, at helikopteren landede meget tæt på trafikken.

Det er lægen ombord og helikopterpiloten, der beslutter ud fra patientens tilstand, hvor helikopteren skal lande.

Efter uheldet vil de ansvarlige for lægehelikopteren og Regions Midtjyllands vagtcentralen gå proceduren for starter og landinger igennem.

Politiet fik anmeldelsen i går kl .10.16. Uheldet skete mellem kl. 10 og 10.16.

ekstrabladet.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar til uheldet fra Region Midtjyllands chef for det præhospitale beredskab Erika Frischknecht Christensen.

Politiinspektør Morten Anker Jensen, Østjyllands politi, oplyser til ekstrabladet.dk, at landbetjenten på Samsø har optaget rapport på uheldet, og at politiet har kontaktet Trafikstyrelsen (det tidligere Statens Luftfartsvæsen) for at lade dem undersøge episoden.

- Der er en fast landingsplads ved Samsø Sygehus til helikopteren, men af grunde som jeg ikke kender, valgte man at lande på p-pladsen på Sygehusvej, som er et beboelsesområde, siger Morten Anker Jensen.

- Det skulle gå stærkt
René Pedersen oplyser til ekstrabladet.dk, at det var hans 80-årige farmor, der blev fløjet med helikopteren til Skejby Sygehus: - Der var mistanke om, at hun havde en udposning på en hovedpulsåre foruden en kraftig lungebetændelse, så det skulle gå stærkt, siger Rene Pedersen.

- Derfor landede helikopteren på p-pladsen ved sygehuset i stedet for på den faste helikopterplads, der ligger halvanden kilometer væk, siger Rene Pedersen.

Han var selv med til at flytte alle bilerne fra p-pladsen, så helikopteren kunne lande.

- Drengen stod sammen med sin far og kiggede på i 10 minutter og to billeder. De tog ikke engang på skadestuen, siger René Pedersen.

Ved du noget kontakt os på sms/mms 1224 (det koster alm. smstakst) eller på mail 1224@eb.dk