Bevæbnede skibsvagter sigtes for drab

To bevæbnede vagter om bord på et italiensk tankskib tog fejl af somaliske pirater og indiske fiskere

To bevæbnede vagter om bord på en italiensk produkttanker er sigtet for drab. For at beskytte tankskibet Enrica Lexie mod pirater skød og dræbte vagterne to indiske fiskere, som de fejlagtigt troede var pirater, skriver nyhedsportalen maritimedanmark.dk.

De to vagter var italienske marinesoldater. De blev søndag anholdt af indisk politi, der sigter dem for drab.

De to dræbte fiskere befandt sig sammen med ni andre fiskere fra Neendakara i det sydlige Indien om bord på deres fiskebåd onsdag i sidste uge i Det Indiske Ocean, da de blev skudt og dræbt af de italienske soldater.

Fiskefartøjet nærmede sig den store italienske tanker, og vagterne på tankeren troede angiveligt, at det var somaliske pirater, der ville kapre skibet.

Efter episoden ankerede tankskibet op ud for den indiske havneby Cochin, og de to marinesoldater blev anholdt på skibet.

Italien har sendt en delegation med repræsentanter for det italienske justitsministerium, forsvarsministerium og udenrigsministerium til Indien for at forhandle med de indiske myndigheder.

De var dog ikke i stand til at forhindre hverken anholdelsen eller sigtelsen mod de to soldater.

Samtidig med at de indiske myndigheder har anholdt og sigtet de to italienske soldater, er Italien i gang med sin egen undersøgelse af hændelsen, skriver maritimedanmark.dk.