Anklage: Børnenes død var moderens straf

Far fra Nordjylland nu tiltalt for dobbelt mordbrand på sine piger i tysk skov

De danske piger Line og Malene blev i følge anklageren offer for en hævngerrig far, deer vilel straffe pigernes mor. (Fotocollage: FL-Presse-Schwandt/privatfoto)
De danske piger Line og Malene blev i følge anklageren offer for en hævngerrig far, deer vilel straffe pigernes mor. (Fotocollage: FL-Presse-Schwandt/privatfoto)

Marlene Marie, 10, og søsteren Line Sofia, ni, fra Øster Hurup i Nordjylland måtte dø, fordi deres far ikke undte deres mor børnene. For at straffe moderen.

I dag tiltalte statsadvokaturen i Potsdam uden for Berlin Peter-Thue Rudgaard, 40, for at have myrdet sine døtre af 'nedrige' grunde ved at bedøve dem, spænde dem fast på bagsædet af familiens bil og sætte ild til bilen i en skov ved Potsdam.

Læs også: Mors afsked med sine døtre

- Faderens motiv var, at han havde mistet forældreretten til børnene og ikke undte sin fraskilte hustru børnene. Derfor taler vi om nedrige bevæggrunde. Lavere kan man ikke synke efter tysk lov, som i sådanne sager ikke giver mulighed for at idømme andet end fængsel på livstid, siger statsadvokat Ralf Roggenbuck til Ekstra Bladet.

Nægter skyld
De to piger blev fundet brændt til ukendelighed på bagsædet af deres fars bil i en skov ved Potsdam tidligt om morgenen den 12. august i fjor.

Også faderen blev alvorligt forbændt ved bilbranden. Angiveligt i et forsøg på at redde børnene.

Læs også: Nu er han sigtet for drabet på sine døtre

Han har holdt fast ved sin uskyld fra første færd.

Sagen mod den 40-årige far finder sted i et nævningeting i Potsdam i februar, senest i marts. Indtil da er han varetægtsfængslet i et fængsel i Brandenburg.