Ansat mistænkt for at snyde udviklingshæmmet

En medarbejder på et bosted for udviklingshæmmede er anmeldt for at have hævet penge på en beboers konto.

Esbjerg Kommune har politianmeldt en medarbejder i Bofællesskabet Fyrparken for i flere år ulovligt at have hævet op mod 80.000 kroner fra en udviklingshæmmet beboers konto årligt.

- Vi blev opmærksomme på, at der var noget ravruskende galt i slutningen af januar, og har så med det samme sat vores økonomiafdeling på at undersøge sagen nærmere, fortæller Britta Martinsen, der er Social & Tilbudschef, i en pressemeddelelse.

Det er på baggrund af økonomiafdelingens undersøgelse, at medarbejderen nu er blevet politianmeldt. Politiet skal nu undersøge, hvor omfattende et eventuelt underslæb har været.

- Medarbejderen blev fritaget for tjeneste i januar, da ledelsen fik mistanke om, at der foregik noget ulovligt, siger Britta Martinsen.

Samtidig har mistanken om underslæb på Bofællesskabet Fyrparken fået konsekvenser for den ansvarlige leder på stedet, der er blevet fritaget for tjeneste fra dags dato, fordi der ifølge Britta Martinsen har været tale om "et for dårligt ledelsestilsyn".

- Vi er meget chokerede over, at en medarbejder i flere år har kunnet hæve penge på en beboers konto, uden at der er ført et nøje tilsyn med disse transaktioner, siger hun.

Den pågældende beboer, der har været udsat for det mangeårige underslæb, vil ifølge Britta Martinsen blive holdt skadesløs.