Spies: Menneskelig fejl bag klorudslip

En ansat på hotellet i Thailand hældte forkert klor på poolanlægget, siger Spies efter giftigt udslip

(Foto: Phuket Gazette)
(Foto: Phuket Gazette)

Det var en menneskelig fejl, som lørdag sendte tre danske feriegæster på hospitalet efter et giftigt klorudslip ved en swimmingpool på en thailandsk ferieressort.

Sådan lyder meldingen fra Spies.

- Når der er mennesker indblandet, kan der ske fejl, og de sker altså desværre. Der har været eksperter ude og kigge på anlægget, og de har ikke fundet nogle fejl, fortæller kommunikationschef hos Spies, Torben Andersen.

Fejl ved kloranlægget
Rejsebureauet har derfor ingen planer om at droppe samarbejdet med hotellet Phuket Orchid Resort og Spa, der ligger ved strandbyen Karon.

- Hændelsen skete, fordi der var en mand, som ikke betjente systemet på rette vis, siger Torben Andersen.

Udslippet af klor, som ifølge øjenvidner skabte panik blandt feriegæsterne, skete lørdag formiddag ved poolområdet.

Det skyldes ifølge Spies, at en ansat på hotellet begår en fejl ved anlægget, som justerer indholdet af klor i swimmingpoolen.

- Medarbejderen hælder pulveriseret klor på i stedet for flydende klor, fortæller Torben Andersen

- Og på et tidspunkt bliver trykket så stort i systemet, at kloren bliver slynget ud af rummet som gas og kommer ud på gæsterne, tilføjer han.

Der var 148 danskere på hotellet, da ulykken skete.

De tre danskere, som blev indlagt til observation på hospitalet i Patong, er en dreng på 16 år og to mænd på 44 og 48 år.

De havde inddampet giftige klorgasser fra udslippet, men blev udskrevet i løbet af nogle timer. De slipper formentligt med hovedpine og kvalme og ingen varige mén efter ulykken.

Det samme gælder de 36 andre personer, som blev indlagt til observation og blandt andet tæller hotelansatte og feriegæster fra øvrige skandinaviske lande.